Turnaje World Cupu, v němž startující celky nastoupily v barvách jednotlivých účastníků letošního MS, se zúčastnilo patnáct družstev. Po celodenních bitvách se celkovými vítězi stali žáci hornoplánské Smrčiny, kteří nastupovali v barvách Anglie. Stříbrnou příčku obsadili Benešovští (Peru) a pro bronz si došli Velešínští (Německo).

„Měli jsme trochu obavy, zda se zúčastní všechny avizované oddíly, jestli vyjde počasí, jak se povede organizace. Všechno klaplo na jedničku, turnaj byl po všech stránkách perfektní a nám spadl kámen ze srdce,“ pochvaluje si Václav Domin, předseda OFS Č. Krumlov, pod jehož záštitou se klání konalo, a dodává: „Fotbal dostal zelenou! Hra měla šťávu a všichni se bavili, o čemž svědčí i ohlasy zástupců jednotlivých oddílů. Mě osobně překvapilo, že v týmech bylo i hodně dívek a prostor mnohdy dostali i ti nejmenší z přípravek. Vše se povedlo, a to i díky pomoci sponzorů, rodičů a řady obětavých lidí, kteří se na organizaci podíleli. Věřím, že tato akce k fotbalu přiláká další děti!“

Konečné pořadí turnaje:

1. Horní Planá (Anglie), 2. Benešov (Peru), 3. Velešín (Německo), 4. Č. Krumlov 2 (Argentina), 5. Kaplice (Mexiko), 6. Frymburk (Island), 7. Č. Krumlov 1 (Brazílie), 8. Malonty (Belgie), 9. Zlatá Koruna (Francie), 10. Loučovice (Španělsko), 11. Nová Ves / Brloh (Rusko), 12. Větřní (Švédsko), 13. Vyšší Brod (Uruguay), 14. Chvalšiny (Kostarika), 15. Křemže / Holubov (Nigérie).

Výhru Spartaku v Suchdole pečetil Jiří Divoký (u míče před Heřmanem), který prvním gólem po návratu do kaplického dresu navíc oslavil páteční jedenadvacáté narozeniny.
I.B třída: Spartak je po výhře v Suchdole už druhý