Zelenobílí ovšem vyráželi s dobrou náladou, neboť je hřála lichotivá série pěti vítězných zápasů, která je vynesla až na bronzový stupínek průběžné tabulky áčkové divizní skupiny. A že post na bedně není náhodný, to slavojáci šestým korálkem na vítěznou šňůru potvrdili i v partii na trávníku chebské Hvězdy.

Cheb - Č. Krumlov 0:3 (0:2)

Českokrumlovští vůbec nezačali ospale, od prvních minut měli míč častěji na kopačkách a využívali každé možnosti k rychlému protiútoku. Bezbrankový stav vydržel na světelné tabuli jen sedm minut, když po pasu Rosůlka se do zakončení dostal Jakub Wagner a tentokrát nohou si připsal další zářez na pažbu – 0:1.

Chebští potom kontrovali jen ze dvou standardních situací, z nichž ani jednou nezamířili mezi tyče. Jihočeši byli nebezpečnější, což podruhé dokumentovali ve 34. minutě, kdy tradiční nahrávač Kabele našel mezi domácími obránci rozběhnutého Pavla Svobodu, jenž se dostal až před brankáře Martince a s přehledem upravil na 0:2. S tímto uklidňujícím dvoubrankovým náskokem pak šli slavojáci o půli do kabin.

Ve druhém poločase sice hosté s vědomím převahy i vydobytého náskoku poněkud zvolnili, ale pozornou hrou soupeře do žádné větší šance nepustili. Brankář Štefan Beran musel řešit jedinou ošemetnou střelu, se kterou si však poradil – a nakonec se mohl radovat z pátého čistého konta v sezoně. A Českokrumlovští si ještě vylepšili skóre, když deset minut před koncem přidali třetí úspěch. Pod ten se podepsal kanonýr Jindřich Rosůlek, jenž střelou mezi nohy brankáře uzavřel na výsledných 0:3.

Fakta – branky: 7. Wagner, 34. P. Svoboda, 79. Rosůlek, ŽK 2:2, rozhodčí Flimmel, 150 diváků.

Sestava Slavoje: Š. Beránek – Kabele, Klivanda, Dudák, Dvořák – Babouček (83. Žilenko), Wagner, Novák, V. Beránek (87. Kodras) – P. Svoboda (86. Kroupa), Rosůlek (89. Hrabík).

„Daleká cesta s brzkým odjezdem na nás nezanechala stopy. Začali jsme aktivně a rychlý vedoucí gól ještě zvýšil nasazení a bojovnost. Vycházela nám kombinace, dařil se rychlý protiútok a do půle jsme přidali ještě jednu branku. Soupeři jsme toho naopak moc nedovolili a kromě snad dvou standardek tam nic jiného neměl. Do druhého poločasu jsme si řekli, že to už musíme udržet, což se podařilo. Domácí si vynutili optickou převahu, ale my pozorně bránili a všichni byli tam, kde měli být. Obrana hraje momentálně výborně. Pět nul ze šesti posledních zápasů, to už není náhoda! Jsem rád, že v defenzívě jsme se oproti dřívějšku hodně zlepšili. Už nedostáváme laciné góly, většinou soupeře ani příliš nepouštíme do šancí a naopak se sami dokážeme vepředu prosadit. Za tento zápas proto pochválím celý manšaft. Byla to kvalitní týmová práce s nasazením a bojovností na jedničku. Všichni si splnili, co měli. Je vidět, že tým je v pohodě," pobrukoval si evidentně spokojený krumlovský kormidelník Jiří Svoboda.

Šlágr s lídrem

Českokrumlovští si v Chebu zaknihovali sedmý tříbodový zápis v sezoně, z toho šestý v souvislé řadě, mají na kontě již třiadvacet bodů a vyhřívají se na bronzovém stupínku průběžného pořadí o tři bodíky za prvním béčkem Táborska a druhých Tachovem.

A právě přímý souboj s lídrem tabulky v barvách rezervy druholigového Táborska čeká zelenobílé v příštím dějství.

„Derby ukáže, jak na tom jsme a kam až můžeme myslet. Věřím, že nás tato série povzbudí a odehrajeme dobrý zápas i proti prvnímu. Očekávám kvalitní a vyrovnaný souboj," těší se na sobotní domácí šlágr kouč Svoboda.