„Porazili jsme ligové mužstvo, to potěší," pochvaloval si v rozhovoru pro Deník.

Jak jste zápas viděl?

„Musím říct, že jsme druhou půli měli i štěstí. Například v té situaci, kdy se nám to tam odrazilo od tyče do tyče. My ale dali dvě branky a Budějovice jen jednu. Proto jsme vyhráli. Nicméně bylo to dobré utkání a myslím si, že pro nás je výhra i zjištění, že jsme schopni konkurovat ligovým mužstvům, povzbuzením do další práce. Byť víme, že soupeř přijel rovnou ze soustředění, což jistě jeho hru trochu ovlivnilo, my si ale toho vítězství ceníme.

V sestavě vašeho týmu se objevila i některá nová jména.

Zkoušíme nějaké mladé kluky, jsou tady Jelínek či Bakule, tak uvidíme, jak budou pokračovat dál. Je tu taky Tonda Presl, zatím ale je mužstvo ve fázi, kdy se hodně trénuje a fotbalovost jde trošku stranou. Ukazuje se však, kdo si s tím i v té únavě dokáže poradit.

Asi jste byli spokojeni s efektivitou standardních situací. Do půle jste kopali jen jeden roh, dali jste z něj ale gól…

My na standardkách tak trochu máme založenu naši hru, protože máme hráče, kteří je umí kopnout. I ty, co se z nich dokážou prosadit. Ať Peter Mráz, či další kluci.

Tipsport liga se vám líbí?

Jediná výhrada snad je, že regule neumožňují, když už máme prostřídáno a někdo by se zranil, aby vystřídaný hráč mohl jít zpět do hry. Příště tudíž nebudu v půli střídat gólmany, protože dohrávat bez gólmana by bylo velké oslabení. Jinak jsme ale s turnajem spokojen.

Mráz výsledky nepřeceňuje, jde o přípravu

Sedmadvacetiletý stoper Peter Mráz patřil na podzim ve II. lize k oporám Táborska a dobrým výkonem a navíc i jedním gólem přispěl i k sobotnímu vítězství 2:1 nad Dynamem.

I když jde jen o přípravu, výhra v derby vás asi těší?

Určitě. Každé vítězství nás potěší. Hráli jsme s ligovým mužstvem a myslím, že jsme podali dobrý výkon.

Vy jste dal první gól, budějovický hráč ale ve snaze z brankové čáry míč odkopnout, ho poslal pod břevno. Myslíte, že balon už v té chvíli byl v bráně?

Řekl bych, že to bylo tak na lajně, anebo kousíček za lajnou. Jistý si nejsem, je to ale jedno. Hlavně, že to byl gól.

Nějaké góly jste z postu stopera dal i na podzim ve druhé lize a jak se zdá, střílet góly vás pořád baví…

Koukám, že mi to tam pořád padá a doufám, že to tak i zůstane…

Vy jste prostřídali po půli skoro celé mužstvo, akorát vy a Cíferský jste odehráli celý zápas. Opory se nestřídají?

Na dvě jedenáctky nás tady nebylo, tak někdo musel na hřišti zůstat. Ale je to hrubá příprava, aspoň jsme si s Ivanem hezky zaběhali.

V Tipsport lize máte ze dvou utkání s prvoligovými mužstvy čtyři body, což je možná víc, než jste čekali?

To jistě, navíc jsme první zápas s Hradcem, kdy jsme hráli 2:2, v půli vedli už 2:0. Teď jsme s Budějovicemi vyhráli 2:1, takže určitě můžeme být zatím spokojeni. Ale je to jen příprava, nijak to nepřeceňujeme.

Určitě byste byli rádi, kdybyste podobně bodovali na jaře i ve druhé lize, protože podzim až tak ideální nebyl. Je to tak?

My na podzim úplně zbytečně ztratili dost bodů a často i v nortastavených časech. To nás mrzí, na jaře to manko budeme muset dohnat.