Na rozdíl od středečního zápasu s Lincem (0:0), kdy měl trenér David Horejš ke hře svého týmu i výhrady, po Žižkovu své svěřence za výkon chválil: „Určitě spokojenost, z obou stran mělo utkání dobrou úroveň a hrál se dobrý fotbal. Dali jsme čtyři góly, byli jsme běhaví a byly tam z naší strany dobré věci. Myslím, že na výkonech některých hráčů už se dá stavět a že budou mít i nadále ještě stoupající tendenci,“ vyzdvihl.

Dynamo od začátku mělo na Složišti hru ve své moci, po Kuchtově vyrovnávacím gólu ale zhruba na čtvrthodinu převzali iniciativu Pražané. „My za stavu 1:0 měli stoprocentní šanci dát druhý gól, místo toho jsme ale nechali hosty zbytečně vyrovnat. Navíc se nám zranil Roman Wermke, nějakou dobu jsme hráli v deseti a vypadli jsme ze hry,“ litoval Horejš. „Jsem rád, že kluci ještě do půle stačili vstřelit druhý gól a řekl bych, že ve druhém poločase jsme hru už zcela kontrolovali a přidali ještě další dva hezké góly,“ pochvaloval si.

Zatímco v minulých zápasech trenéři Dynama po půli většinou posílali do hry tým ve zcela jiném složení, tentokráte už tolik střídání nebylo. „Původně jsme měli hrát dvojzápas, ale Žižkovu se to nehodilo, a tak někteří hráči měli trénink a do zápasu zasáhli jen na kratší dobu. Někteří naopak hráli celý zápas či jeho podstatnou část,“ připomněl trenér Horejš, že příprava pomalu vstupuje do závěrečné fáze.

Kromě trojice Hašek, Puchel a Vondra, kteří do týmu přišli hned na začátku přípravy, později do mužstva přišli i Batioja se Sajčičem a oba se za výkon proti Žižkovu dočkali chvály: „Dle mě bylo vidět, že by pro nás oba mohli být posilami. Věřím, že se domluvíme,“ naznačil Horejš o oba zahraniční fotbalisty zájem. „Totéž ale platí i na Vondru, Haška a Puchela,“ dodal.

Vedle Staňka a Táborského, kteří proti Žižkovu do hry nezasáhli, chyběli i dorostenci Jáša a Pařízek. „Jak jsem říkal, tolik střídání už nebylo a my chtěli, aby ti mladí kluci měli zápasové vytížení. Proto jeli s dorostem do Teplic,“ řekl Horejš.

V Teplicích devatenáctka Dynama hrála 3:3 a Pařízka i Jášu trenér Pavol Švantner za hru chválil. „Bylo znát, jak příprava s áčkem pro ně je velice důležitá. I díky nim jsme odehráli v Teplicích výborný zápas a měli jsme blíž k vítězství,“ ocenil.

ŠPLÍCHAL S OSMNÁCTKOU
Sedmnáctiletý útočník Dynama Martin Šplíchal byl nominován do české osmnáctky na turnaj La Manga ve Španělsku (9. února s Polskem, 11. února s Norskem a 13. 2. s Rumunskem).

VÝHRA V ÚSTÍ
Po prohrách s Varnsdorfem a Žižkovem fotbalisté Táborska přivezli z Ústí vítězství 2:1. Dle trenéra Romana Nádvorníka si jeho svěřenci vyhrát určitě zasloužili. „Byť produktivita týmu ještě nebyla ideální, protože jsme si opět dokázali vytvořit nespočet gólových šancí, ale proměnili jen dvě, nicméně v posledních deseti minutách jsme hráli velice slušný fotbal, a to vítězství jsme si bezpochyby zasloužili,“ ocenil pro klubový web kouč Táborska.

Ústí dle něj nastoupilo ve své nejlepší možné sestavě, takže bylo těžkým soupeřem. „Přesto jsme přibližně od desáté minuty kontrolovali hru, měli lepší pohyb i více gólových šancí a z jedné z nich šli do vedení,“ líčil Nádvorník, dle něhož soupeři k vyrovnání pomohl svou chybou Zadražil v bráně. „Jinak ale chytal velice dobře, organizoval si obranu a dokázal řídit své spoluhráče, takže s jeho výkonem byla z mojí strany určitě spokojenost,“ chválil nadějného mladíka kouč FCT.

Vyjádřil se i k další možné posile. „Na testy z Vlašimi je tu francouzský stoper Martin Ngimbi, jenž hrál za nás poprvé a ještě týden ho budeme zkoušet. Co se týče dalších testovaných hráčů, nikoho jsme zatím nevyřadili. Stále ještě není nic definitivní, konečná rozhodnutí by měla padnout až v týdnu,“ uzavřel Nádvorník.

V sobotu zamíří Táborsko do Teplic a Dynamo jede do Mladé Boleslavi.