Fotbalisté Dynama Č. Budějovice se v prvním ostrém testu střetli se Žilinou a v rakouském Vorderweissenu s ní prohráli vysoko 0:3.

A byť dva z těch tří gólů byly hodně laciné a podepsali se na nich oba brankáři, byla ta porážka zcela zasloužená. Žilina totiž po většinu času měla jasně vrch a vedle tří gólů měla i další šance a dvakrát její hráči trefili tyč.

„Žilina samozřejmě je někde jinde než my. Je to mistr Slovenska, bude hrát o Champions League. Mají v týmu řadu cizinců a také holandského trenéra. Jsou i v přípravě už dál než my, byli fotbalovější a jednoznačně lepší," ocenil sílu soupeře trenér František Cipro, jedním dechem ale dodal, že ani tak by jeho tým neměl dostat tak laciné góly.

„Nemůžeme přece dostat tři góly ze tří rohů, to by se prostě stávat nemělo," hněval se.

První dva góly dávali hráči Žiliny vždy hlavou po centrech výborně hrajícího Barčíka, ten třetí dal Barčík sám, když Žilina místo centru roh rychle rozehrála a Barčík pálil v době, kdy si Křížek ještě rovnal své zadáky…

První dva góly z rohových kopů dostal Daněk. Při Nunesově hlavičce se mohl právem zlobit na své zadáky, při gólu Paura ale při vyběhnutí chyboval. Ještě za stavu 0:0 mu pomohla tyč, kdy Paur tečoval Nunesovu ránu. Tyčku po své pravici měl ve druhé půli dobře postavenu i Křížek. To si na Maboukův centr naběhl Angelovič a tyčkou svým parádním volejem řádně otřásl.

„Myslím, že to byla pro naše hráče určitě dobrá škola. Že si uvědomili, že dnešní fotbal už je o něčem jiném, než byli zvyklí. Naši hráči, hlavně ve středu hřiště, si dle mého soudu myslí, že mají na všechno dost času. Že to je takové, jak já říkám, ze stojata do stojata, kdežto Žilina hrála všechno v pohybu a na jeden dotek," poznamenal zkušený kouč. „0:3 není příjemné, ale byla to užitečná konfrontace. My máme potíže, chyběli Lengyel, Javorek, nemáme krajní beky. To není omluva, ale konstatování," vysvětloval Cipro.

Jedinou šanci Dynama měl Markovič, před něhož gólman Dúbravka vyrazil Benátovu dělovku zdálky, testovaný Srb ale zblízka překopl. „Mě však rozhodně nezklamal. Je dost pohyblivý, rychlý, fotbalový, měl to hodně těžké. Tu šanci zazdil, měl to řešit jinak. Špatně ale určitě nehrál," konstatoval budějovický kouč.

MŠK Žilina – Dynamo Č. Budějovice 3:0 (2:0)

Branky: 27. Nunes, 36. Paur, 62. Barčík. Bez karet. Diváci: 200. Rozhodčí: Drachta.

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček (59. Ceesay), Leitner, Angelovič – Barčík (71. Deza), Pečovský, Paur (59. Šulek), Pich – J. Novák (71. Gergel), Nu­nes.

Dynamo: Daněk (54. Křížek) – Klesa (46. Řezníček), Řepka, Brezinský (54. Sláma), P. Novák – Rakovan, Benát, Otepka (46. Němec), Rýdel (58. Hovorka), Sandro (73. Hronec) – Markovič (70. Jenne).