V sousedském souboji byli favoritem domácí, ale jak už to v derby bývá, skutečnost byla jiná…

Zlatá Koruna - Nová Ves / Brloh 0:3 (0:1)

Do utkání daleko lépe vstoupili hosté a velmi záhy byli i odměněni. Po rohovém kopu vrátil Anderle starší odražený míč zpět do ohně, gólman Schwarz balon neudržel a Jiří Anderle mladší neměl problém zblízka doklepnout do zívající domácí svatyně – 0:1.

Z tohoto šoku se pak Zlatokorunští nemohli dlouhé minuty probrat a zahrozili jen z jednoho rohu, po němž zakončoval kapitán Zayml mimo tyče. Naopak, hosté byli nadále nebezpečnější a mohli přidat pojistku. Na vápně se pěkně uvolnil Hüttner, ale jeho ránu domácí zadáci v poslední chvíli zblokovali. Krásnou střelu Pouzara z trestného kopu pak vyškrábl Schwarz ze šibenice na roh.

Začátek druhé půle patřil domácím, ale Fuciman v nadějné pozici nepřekonal vybíhajícího Černého.

Po hodině hry pak přišel klíčový moment, když po druhé žluté šel předčasně pod sprchy domácí Král a hosté utěšenou střelou kapitána Vlčka z následného přímého kopu přesilovku bleskově využili.

Paradoxně v oslabení si pak domácí vypracovali největší šance, ale Rychtář pálil jen do tyče. A když pak šli domácí po vyloučení Lacka (ten se navíc v inkriminovaném souboji zranil) do devíti, tak už hosté trefou špílmachra Pouzara jen zpečetili zaslouženou výhru.

Fakta – branky: 4. Anderle ml., 63. Vlček, 82. Pouzar, ŽK 5:0, ČK 2:0 (63. J. Král, 78. Lacko, oba po 2. ŽK).

Sestavy - Zlatá Koruna: Schwarz – Tybitancl, J. Král, Zayml, Smrček – Rychtář, Ohnsorg, Lacko, Steinocher ml. – Fuciman (72. Steinocher st.), Homer, Nová Ves: Černý – M. Sekera, Anderle st., Anderle ml., Smieško – Frühbauer (86. Březina), Vlček, Pouzar, Švarc (61. Poula) – Ševčík, Hüttner.

VIDĚNO Z LAVIČEK

Asistent trenéra Petr Gallistl (Zlatá Koruna): „Zápas se nám vůbec nepovedl, hráli jsme nervózně. Už začátek byl špatný, když jsme brzy a hlavně hodně lacino prohrávali. Zkušený soupeř pak vývoj kontroloval a my se do hry dostávali jen těžko. Ve druhé půli, kterou jsme začali lépe, jsme pak doplatili na karty a máme dva vyloučené. Nejvíc ovšem mrzí zranění Lacka, který bude chybět možná až do konce sezony.“

Trenér Lubomír Půlpán (Nová Ves): „Myslím, že tak osmdesát procent zápasu jsme měli jasně pod kontrolou. Dobře jsme se připravili na rychlé ofenzivní hráče domácích a také trestali jejich chyby v obraně. Celá osa zahrála dobře. S jistotou zachytal brankář Černý, líbila se mi i hra krajních obránců, v záloze se dařilo Pouzarovi a v útoku byla cítit zkušenost a rychlost Ševčíka, na kterého bylo plno faulů, včetně jednoho vyloučení. Je to důležitá výhra, ale nesmíme létat v nebi a musíme to potvrdit příště doma v dalším derby s Chvalšinami.“