Česneková hnízda

Budeme potřebovat:

  • na těsto:
    • 1 kostka droždí (42 g)
    • 1 čajová lžička moučkového třtinového cukru
    • 1 polévková lžíce žitného kvásku (můžete vynechat)
    • 400 g špaldové hladké mouky
    • 100 g špaldové celozrnné mouky
    • 250 ml vlažného mléka
    • 100 ml olivového oleje
    • 2 čajové lžičky soli
  • na náplň
    • 100 g změklého másla
    • 100 g krémového sýra
    • 4 stroužky česneku
    • provensálské bylinky
    • sůl
Honzovy buchty
Máte chuť na Honzovy buchty? Upečte je stejně, jako je kdysi dělaly naše babičky

Postup:

1. Kostku droždí utřeme s cukrem na kašičku. Přidáme ostatní suroviny na těsto a uhněteme kompaktní, nelepivé těsto.

2. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (přibližně 1,5 hod.).

3. V misce smícháme změklé máslo, lučinu, prolisovaný česnek, provensálské bylinky a sůl podle potřeby.

4. Vykynuté těsto vyválíme do tvaru obdélníku.

5. Těsto potřeme po celém povrchu česnekovou náplní.

6. Těsto srolujeme.

Plněné minirohlíčky
Sýr, šunka nebo třeba zelenina. Minirohlíčky naplňte tím, co vám chutná

7. Z rolády krájíme kolečka, která ukládáme jedno vedle druhého do kulaté pečící formy, kterou jsme vymazali tukem.

8. Česneková hnízda pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.

9. Česneková hnízda chutnají skvěle samotné, jsou skvělou volbou na snack na cesty, nebo jako svačina. Skvěle také chuťově doladí hustou polévku.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.