Jablečné vafle

Budeme potřebovat:

  • na vafli:
    • 130 g špaldové hladké mouky
    • 200 ml mléka
    • 2 ks vajec
    • 150 g ricotty
    • 20 g másla pokojové teploty
    • 1 ks jablka (přibližně 100 g)
    • 1 polévková lžíce medu
    • kokosový olej pro potření vaflovače
  • na citronově–ricottový krém:
    • zbývající ricotta
    • bílý jogurt
    • med
    • citrónová šťáva
    • kůra z biocitronu
  • na zdobení:
    • čerstvé ovoce
    • ořechové máslo
Chia pudink
Recept na ideální snídani: Chia pudink s kokosovým mlékem

Postup:
Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. Všechny ingredience spolu pořádně promícháme.

Vaflovač rozpálíme a potřeme kokosovým olejem.

Vzniklé těsto dávkujeme do vaflovače.

Na citrónově-ricottový krém smícháme zbytek ricotty s jogurtem – přidáváme ho po lžičkách a promícháváme, abychom neměli krém moc tekutý. Dochutíme citrónovou šťávou, kůrou a dosladíme medem.

Vafle ozdobíme ovocem, oříškovým máslem a podáváme.

Vafle chutnají výborně i samotné. Dobrou chuť.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.