Uplynulý rok s magazínem Hobby byl nepochybně zajímavý. Hned v lednu okusil náš dvorní „hobby“ redaktor David Nesnídal tvrdý chleba Horské služby ve Špindlerově Mlýně. Covidové zákazy totiž polevily a hory se začaly hemžit lyžaři. Ovšem úvodní rozhovory se známými osobnostmi o jejich vášních a zálibách zase pomáhají dostat adrenalin pod kontrolu, neboť je v nich prostor pro nadhled, humor a pěkné vzpomínky. A tak hned v prvním rozhovoru roku vyprávěl herec Jaromír Plesl o své lásce k historii a našim hradům, k nimž nejraději vyjíždí „vláčkem“.

V únoru jsme si pochutnali na vesnické zabijačce nedaleko Znojma a v březnu, s první jarním rozpukem, nám zase bývalý král světové atletiky – Tomáš Dvořák – svěřil, jak se po konci sportovní kariéry našel v nové profesi zahradníka.

Zdroj: Deník/Ivana Zábranská

Prknař Janek Ledecký, Rašilov v ulici Saši Rašilova

A to už jsme v dubnu, jehož tváří byl Janek Ledecký, který je nejen muzikantem, ale též vášnivým surfařem, lyžařem a snowboardistou, prostě „prknařem“ všeho druhu… O poznání klidnějším koníčkem, který vyvažoval dubnové číslo, tak byla filatelie.

V květnu nabídlo Hobby sugestivní rozprávění se Sašou Rašilovem, za kterým David Nesnídal zajel do jeho zbraslavské vily ležící v ulici s názvem – jak jinak – Saši Rašilova. Také jsme v reportáži navštívili letecké modeláře, jejichž letová sezona se dostávala právě do obrátek.

„Začátkem léta se čtenáři našeho magazínu dozvěděli něco o vinařské alchymii mísení odrůd, jejímž výsledkem jsou vína zvaná cuvée. A v témže čísle složil muzikant a herec Ypsilonky Jan Jiráň kouzelně poetický hold všemu fotbalu,“ uvedla vedoucí vydání čtvrtečních magazínů Deníku s názvem Hobby, Bydlení, Ženy a Zdraví Ivana Zábranská.

V květnu nabídlo Hobby rozprávění se Sašou RašilovemV květnu nabídlo Hobby rozprávění se Sašou RašilovemZdroj: Deník/Zbyněk Pecák

V létě jsme se plavili po Atlantiku v poutavém vyprávění rekordního mořeplavce Richarda Konkolskiho a na jeho dobrodružství jsme si připili domácím „pivkem“ Michala Havelky, které pro sebe a své kamarády vaří na chalupě uprostřed krásné krajiny Broumovska.

A to už se léto nachýlilo a přiblížil se podzim, k němuž se náramně hodilo povídání o včelách a medu Vladimíra Brádlera, které bylo plné trpělivé a náročné práce, z níž teprve vzejde sladká odměna a vše se znovu opakuje…

Josef Dvořák rád plachtí

V říjnu jsme zavítali k plachtařům, abychom se, takřka na poslední chvíli, nechali nadnášet nad krajinou, jen tak bez motoru, posledními závany teplého vzduchu z luk. O svých životních peripetiích, vojně, divadle a lásce k tenisu vyprávěl s osobitým humorem herec Josef Dvořák.

Poslední listopadové vydání Hobby pak čtenáře inspirovalo k pozorování naší domácí přírody, které může být nečekaným dobrodružstvím, pokud má člověk dostatek trpělivosti a chuti k jejímu hlubšímu sledování. A jak jsme se mohli dozvědět i v posledním loňském rozhovoru – podobná trpělivost se vyplatila i moderátoru Aleši Cibulkovi při hledání vysněné chalupy… „Prostě konec dobrý, všechno dobré! A takový byl, myslím, i celý rok s magazínem Hobby. A v tom letošním jedeme nanovo. Máte se na co těšit!“ uzavřela Ivana Zábranská.