Pokud někomu název evokuje slavnou německou závodní trať, na které se jezdily mimo jiné i závody formule 1, pak je na správné stopě. Hra pro celou rodinu je připravena jako závod.

Před samotným výjezdem se hráči rozhodují, na kolik kol soutěž pojedou. Nejprve absolvují kvalifikaci, která určuje pořadí na startu hlavního závodu. A pak už se hráči pustí na start.

Hospůdka v sudu ve Vřeskovicích.
Dříve v něm bývalo obilí. Muži si na Klatovsku vyrobili hospodu z velkého sudu

„Na trati je čekají zrádné zatáčky, nehody, riskantní předjížděcí manévry a povinný pitstop. Vítězem hry je ten, kdo objede příslušný počet kol a jako první protne šachovnicové pole,“ uvedl výrobce Martin Vančura z firmy Hračky 5V.

Vysoký podíl ruční práce 

Hrací plán je vyroben z kvalitní bukové překližky s tloušťkou 8 milimetrů. Grafika hracího plánu a kostek je do dřeva gravírována laserem. Figurky jsou obarvené mořidlem, které zachová viditelnou kresbu dřeva. Celé balení je vyrobeno z recyklovaného papíru a neobsahuje žádný plast. „Ačkoliv k výrobě hry používáme počítačem řízené moderní stroje, stále obsahuje vysoký podíl ruční práce,“ doplnil Vančura.

Hrad Šelmberk hostil o víkendu festival středověkých řemesel a technologií.
OBRAZEM: Uctívají odkaz předků. Šelmberk hostil festival středověkých řemesel

V jednom balení hry hráči naleznou osmnáct dřevěných hracích figurek, dvě šestistěnné hrací kostky se závodní tématikou, hrací plán a česká pravidla hry. Hra se dá pořídit například na stránkách fler.cz za 656 korun. Další odkazy nabízí facebooková stránka výrobce.