Medvědi přivítali tradičního soupeře z Vimperku, se kterým první vzájemný duel vyhráli po velkém boji těsně 5:4, takže v partii bodově vyrovnaných a čtvrtého s pátým šlo o hodně…

Český Krumlov – Vimperk 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)

Od prvních minut pěkná návštěva sledovala pravou bitvu o každý metr ledu s minimem šancí. Hosté v úvodu nevyužili dvě početní výhody a stejně se vedlo Slavoji v polovině třetiny. Po prvním dějství pak měli těsně navrch hosté, když se při hře ve čtyřech prosadili po kombinaci zpoza branky.

Vimperští pak po obrátce ještě odskočili na 0:2, ale slavojáci se během dvou minut bleskově dotáhli. Po bleskové souhře s vondřichem pohotově skóroval Krcho a střelou pod betony brankáře Podskalského vyrovnal Kadlec. Jenomže Vimperští ještě rychleji kontrovali, z proměněného sóla znovu vedli a těsný náskok pak drželi až do začátku poslední třetiny.

V úvodu poslední dvacetiminutovky ovšem Andrýsek jistě proměněným trestným střílením srovnal, aby pak Kadlec definitivně překlopil misku vah na domácí stranu. Šumaváci zkusili ještě hru bez brankáře, ale muž zápasu Josef Krcho do prázdné svým druhým zásahem pečetil.

„Tři body jsou důležité, ale to je tak všechno. Se hrou spokojeni být nemůžeme, protože to byla jedním slovem bída. Vázla nám souhra hlavně v útočném pásmu a k výhře jsme se doslova protrápili. Ještě horší je, že jsme si ze zápasu odnesli několik zranění. Berný musel jet na šití a Gallistl má po nárazu do mantinelu zlomený nos. To jsou ovšem drobnosti a oba budou v pohodě. Klíma si však vykloubil rameno, patrně půjde na operaci a vypadne nám možná až do konce sezony,“ posteskl si po bitvě hrající krumlovský trenér Kamil Šťastný.

Fakta – branky: 29. Krcho (Vondřich), 32. Kadlec (Krcho), 43. Andrýsek TS, 55. Kadlec (Vondřich, Krcho), 59. Krcho (Vondřich) – 18. Paule (Korous), 27. Korous (Paule), 32. Fleischmann, vyloučení 11:9, bez využití, rozhodčí: Stach – Karlín, Němec, sledovalo 230 diváků.

Sestava Slavoje: Pícha – Malovec, Andrýsek, Břečka, Řepa – Kadlec, Krcho, Vondřich – Svěchota, Šťastný, Klíma – Berný, Gallistl, Fučík.

Krumlovští hokejisté si jubilejní desátou tříbodovou výhrou v sezoně upevnili čtvrtou příčku a v příštím kole je čeká neméně důležitá partie na ledě aktuálně na hraně play off stojícího a průběžně osmého béčka Tábora (neděle 28. ledna), s nímž doma vyhráli až po prodloužení.

„Výhru s Vimperkem jsme potřebovali, protože do konce základní části toho už moc nezbývá a situace v tabulce je hodně vyrovnaná. I když máme zápas k dobru, tak každý bod bude důležitý. Něco musíme přivézt i z Tábora,“ přeje si kormidelník medvědů Kamil Šťastný.