Z hostující sestavy vypadl nemocný útočník Doležal, a protože mladíci P. Novák s Čížkem měli v nohou dva duely za juniorku, nastoupili Jihočeši pouze s jedenácti útočníky. A navíc ještě nedohrál Američan Bradley.

Začátky venkovních zápasů, to je dlouhodobý problém Jihočechů. Ale nemusel by být. Tentokrát ho totiž zvládli na jedničku. Od úvodních minut soupeře zatlačili a ve 3. min. šli také po zásluze do vedení. Čermákovu střelu dorazil Bradley.

Další velkou možnost nevyužil Beránek, ale pak se začala karta obracet. Pořádně dlouhou přesilovku domácích pět na tři ještě Prospalovi svěřenci ubránili celkem s přehledem. Kváča poté zlikvidoval i gólovku Süss. Ale dvě minuty před prvním klaksonem už nestačil na Raškovu povedenou bekhendovou kličku a do kabin tak šly oba týmy za nerozhodného stavu, který odpovídal dění na ledě. 

Také druhá část hry nabídla vyrovnanou podívanou. Motoru vrátil vedení s přispěním domácího obránce po rychlé akci Babka. Radost však trvala pouhou půlminutku. Jihočeši propadli v útočném pásmu a rychlé přečíslení zakončil přesnou střelou do horního růžku Škvrně.

Do třetice šli hosté do vedení hned na začátku závěrečného dějství. Kutlák našel milimetrovou přihrávkou Endála, jenž přesně usměrnil kotouč do sítě. Kritický moment poté přežil Motor při vlastní přesilovce, kdy ulétl domácí Škvrně, ale Kváču neprostřelil. 

Závěr byl hektický. Čtyři minuty před koncem šel na trestnou lavici hostující Dančišin. Jihočeši se sice ubránili, ale při power play vyrobil zcela zbytečnou chybu gólman Kváča  a Kratochvíl pouhých 24 vteřin před koncem…   

V prodloužení byl vyloučen po faulu na Babku domácí Král, ale přesilovku hosté zužitkovat nedokázali. V nájezdech rozhodl o bodu navíc pro Třebíč v šesté sérii Kusko.  

 Branky a nahrávky: 18. Raška (Süss, Ferda), 35. Škvrně (R. Čermák), 60. Kratochvíl (Nedvídek), rozh. náj. Kusko - 3. Bradley (M. Novák, M. Čermák), 34. Babka, 41. Endál (Kutlák, M. Novák). Vyloučení: 6:7, bez využití. Rozhodčí: Wagner, Kopeček – Podrazil, Zídek. Diváci: 1674. ČEZ Motor: Kváča – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Čermák, Bradley, M. Novák – Heřman, Dančišin, Beránek - Endál, Přikryl, Šimánek – Gilbert, Babka. Trenéři Prospal a Totter.