Jihočeši pod Ještědem doplatili na nepovedenou první třetinu, kterou prohráli 0:2. „V první třetině to byla hra kočky s myší,“ připustí i trenér Václav Prospal. „Nastoupili jsme zbytečně s obrovským respektem. Přitom nevím proč. V pátek jsme doma se stejným soupeřem hráli osmadvacet minut velmi dobře a zcela vyrovnaně. Teď to ale na začátku zápasu vypadalo, že to bude debakl a ostuda,“ vrací se k duelu.

Hostím nepomohla ani přesilovka hned v úvodu utkání. „Při ní jsme se pomalu ani nedostali do útočného pásma. Vůbec jsme nebruslili a navíc jsme udělali dvě obrovské individuální chyby, po kterých nám Liberec odskočil do dvoubrankového vedení. A to nás ještě několikrát podržel Honza Strmeň v brance. Od toho tam samozřejmě je a každý tým potřebuje, aby mu brankář pomohl. Ale první třetina se nám nepovedla,“ ještě jednou zdůrazní.

Od druhé části hry však šel výkon týmu nahoru. „Něco jsme si k tomu v kabině řekli a hlavně jsme se shodli, že už nemáme co ztratit. Musím kluky pochválit, potom hráli daleko lépe. A navíc jsme snížili přesilovkovým gólem, když to Ďolík parádně trefil,“ ocenil pohotovou bombu Zdeňka Doležala.

Vyrovnat se ale jeho týmu nepodařilo. „Tlačili jsme a měli jsme i šance. Bohužel nám dal soupeř gól zpoza branky. Přitom chvilku předtím jsme na to kluky upozorňovali, že to domácí zkouší a všechno tlačí do předbrankového prostoru. Ale i takové góly padají,“ připomíná Prospal gól domácího kapitána Petra Jelínka na 3:1, když z prostoru za brankovou čarou puk odrazil o Strmeňovy brusle.

Mužstvu slouží ke cti, že to nevzdalo. Ve třetí třetině soupeře zatlačilo, Aldersonem snížilo na rozdíl jediného gólu, ale srovnat skóre se bohužel nepovedlo. „Měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si i šance. Třetí třetinu jsme odehráli proti silnému celku velice dobře. Ale celkově je výsledek za šedesát minut asi spravedlivý,“ sportovně kouč uzná.

Jako v této sezoně už mnohokrát, Motoru tak bodový zisk opět těsně unikl. „Bohužel se to stále opakuje. Několikrát v sezoně jsem říkal, že hokej se hraje šedesát minut. Nemůžeme hrát jako nováček soutěže jenom čtyřicet a myslet si, že vyhrajeme zápas. Rozhodují maličkosti. Uděláme chyby, od začátku prohráváme a pak to jen těžko honíme. Dojem ze zápasu nebyl špatný, ale výsledek je zase na nic,“ uzavřel Prospal hodnocení zápasu.

Také domácí kouč Patrik Augusta uznal, že cesta jeho týmu ke třem bodům byla celkem trnitá. „Vítězství nebylo jednoduché. Hráli jsme dobře, kontrolovali jsme hru, ale soupeř se dostal zpátky do zápasu gólem v přesilovce. Moc jsme si nepomohli, nebyli jsme tak produktivní jako před týdnem v Budějovicích, a proto bylo utkání vyrovnané až do konce,“ řekl k duelu liberecký lodivod.