Domácímu celku se nepříjemně rozrostla marodka. K Muchovi s Pajičem se totiž čerstvě přidali také kapitán Květoň a další z klíčových útočníků Chovan. Do branky se tentokrát postavil Bláha, s kapitánským céčkem vyjel Nouza. Domácí začali na tři pětky. Čtvrtá řada, kterou tvořili junioři Šulek s Doktorem spolu s Točíkem, jehož si klub pro tento duel stáhl z Tábora, strávila zápas na střídačce.

Domácí celek dával od úvodních minut najevo, že na svém ledě nechce pouštět body. Nouzova přesilovková šance ještě gólem neskončila, ale poté už Budvar aréna jásala. A hned dvakrát. Nejprve v 9. min. přetavil Babkovu nezištnou přihrávku ve vedoucí gól ukázkovým blafákem Kuchejda.

Ani ne minutu poté zaskočil gólmana Svobodu střelou z otočky mezi betony Heřman a bylo to už 2:0. Třetí gól navíc odmítl Škoda, když po Kuchejdově krásné přihrávce netrefil prakticky prázdnou branku.

V závěru třetiny o sobě dali vědět také hosté, ale Bláha předvedl několik exkluzivních zákroků.

Hned v úvodu druhé třetiny byl po přesném Pýchově pasu faulován Škoda. Z nařízeného trestného střílení však na Svobodu nevyzrál. Tlak Motoru však sílil a šance Roba i Nouzy doslova volaly po gólu.

Ale z ničeho nic mohlo zahřmít na druhé straně. Domácí propadli ve středním pásmu a přečíslení dva na jednoho zakončil střelou do tyče třebíčský Dolníček.

Od té doby českobudějovický nápor ustal a ke slovu se stále častěji dostávali také hosté. Krátce před druhou sirénou také snížili na rozdíl jediného gólu. Milfait obkroužil Bláhovu branku a k překvapení celé obrany i gólmana zasunul do domácí klece.

Do třetího dějství domácí střídačka nasadila místo Žálčíka Šulka a zamíchala složením útoků. Navrch však měli hosté a vyrovnání doslova viselo ve vzduchu.

V přesilovce sice Čermák zvýšil na 3:1, ale Třebíč byla rychle zase ve hře. To když Dymáček potrestal ojedinělou Pýchovu hrubici. Divoká přestřelka však pokračovala. Babka výstavní dělovkou pod horní tyčku sice vrátil Motoru dvoubrankový náskok, ale krátce poté znovu kontroval v přesilovce Zohorna.

Závěr však domácí nezvládli a minutu před koncem vyrovnal přesnou střelou do horního růžku Mrázek.

Motor si tak poprvé v letošní sezoně vyzkoušel prodloužení tři na tři. To branku ani větší šance nepřineslo, takže rozhodnout musely samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní pouze domácí. Trefili se Nouza a Čermák.

Branky a nahrávky: 9. Kuchejda (Babka, Fillman), 10. Heřman (Pavlin, Pýcha), 45. Čermák (Suchánek, Rob), 47. Babka (Kuchejda), rozh. náj. Nouza – 39. Milfait (Kusko, R. Zohorna), 45. Dymáček (Psota), 49. Zohorna (R. Erat), 59. P. Mrázek (R. Erat, Niko). Vyloučení: 3:5, využití: 1:1. Rozhodčí: Kasík – Zídek, Polák. Diváci: 5077.
ČEZ Motor: Bláha – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec – Nouza, Rob, Čermák – Žálčík (41. Šulek), Esposito, Heřman – Kuchejda, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Antonín Stavjaňa (Motor): „Dali jsme po dlouhé době více než tři góly a proměnili dva nájezdy. To je snad jediné pozitivní, co mě napadá… Za stavu 2:0 jsme měli šance, které jsme měli proměnit a bylo by po zápase. Nakonec jsme rádi, že jsme vyhráli alespoň na penalty."

Martin Sobotka (Třebíč): „Chtěli jsme vycházet z dobré defenzivy a vyrážet do protiútoků. První třetina z naší strany nebyla dobrá, domácí nás přehráli. Od druhé části už jsme byli vyrovnaným soupeřem."