Váš letní nucený odchod z Budějovic, kde jste s výjimkou dvouleté štace za mořem působil od svých čtrnácti let, už přebolel?
To už je pryč. V létě jsem byl trochu nervózní v období, kdy jsem neměl žádné angažmá. Nevěděl jsem, co bude dál. Jakmile jsme se ale dohodli s Kladnem, tak už jsem se soustředil jen na hokej a bylo to v pohodě.

Měsíc na Kladně nastupovala kompletní pětka z NHL. Jaké je to, zahrát si s hráči jako jsou Jágr, Plekanec, Tlustý, Kaberle či Židlický?
Je to super pocit. Jsou to skutečně mimořádní hokejisté. Když jsem byl malý, tak jsem sbíral kartičky Jaromíra Jágra, a teď s ním sedím v jedné kabině. Je velký zážitek pozorovat tyto hráče na tréninku i při zápasech. Jak se chovají a co dělají. Je to velká vzpruha pro všechny hráče v týmu a možnost něco se od takových spoluhráčů naučit. Každý se vedle nich snaží zlepšovat.

Jaromír Jágr je nejel lídrem mužstva na ledě, ale zároveň je také majitelem klubu. Projevuje se to nějak i v kabině?
To ne. V kabině se chová normálně jako hráč. Co má na starosti jako majitel mimo mužstvo, do toho zase až tak dalece nevidím. Pouze jednou k nám teď promluvil po prohře v Litvínově. Po zápase jsme si chvíli sedli a vyříkávali si, co je třeba změnit a jak to kdo cítí.

Jaromír Jágr je vyhlášený svými srandičkami. Už jste se také stal obětí nějakého jeho žertíku?
Srandičky probíhají neustále, ale přímo já jsem se jejich terčem ještě nestal.

Právě Jágr se netají tím, že si chodí přidávat a trénuje na kladenském stadionu i po nocích. Co víte o těchto jeho přídavcích?
V kabině se o tom samozřejmě bavíme. Každý večer zhruba od osmi do deseti hodin máme na stadionu led a kdo chce, může chodit trénovat s Jardou. Piluje se především střelba, ze které je video na internetu. Jarda nám radí, jak střílet a také jak se v kterých situacích zachovat.

Také už jste se těchto večerních tréninků zúčastnil?
Zatím jsem byl jen jednou. Jde se na led jen v teplákách  a určitě je to rpo všechny velký přínos. Byl jsem si takhle zatrénovat před zápasem s Litvínovem a cítil jsem se dobře. Je to o zvyku. Ani ten večerní čas mi nijak nevadil.

Vyzkoušel jste si i tzv. palačinky, tedy ty velké a těžké puky, které se staly hlavním hitem Jágrova videa?
Zkoušel jsem je. Jsou docela dost těžké. Váží kilo a půl a musím přiznat, že se mi nepovedlo je při střele zvednout.

Váš tým se pohybuje neustále v popředí tabulky a aktuálně mu patří čtvrtá příčka v tabulce. Panuje v klubu s dosavadním průběhem sezony spokojenost?
Momentálně spokojenost není, protože jsme z posledních šesti zápasů pět prohráli, i když to jednou bylo po nájezdech a jednou v prodloužení. To by se takovému týmu stávat nemělo. Je fakt, že v těch zápasech jsme nebyli horší. Chybí nám ale větší střelecká potence i dalších pětek. Nestačí, aby góly dávala jenom ta první.

Jaká je vaše role v týmu? Dostáváte na ledě dostatek prostoru, když máte prakticky celou pětku z NHL?
Několik posledních zápasů nastupuji pravidelně ve třetím útoku s Michalem Dragounem a Jirkou Kuchlerem. Odehrajeme toho docela dost. První pětka stráví samozřejmě na ledě nejvíce času. Je to logické, protože její kvalita je výrazně vyšší než u ostatních  formací a dává nejvíce gólů. Tak je to ve všech týmech na světě a je to tak správné.

V letošní sezoně jste odehrál osmnáct zápasů, ve kterých jste zaznamenal jediný gól a čtyři asistence. Není to málo?
Upřímně musím přiznat, že jsem čekal víc. Šancí mám plno, ale góly mi tam nepadají. Věřím, že se to v dobré obrátí.

Dvakrát jste si zahrál i proti Mountfieldu. Měly pro vás tyto zápasy větší náboj?
Odbyl jsem si to už v prvním duelu v Budějovicích. U nás na Kladně už to takové nebylo. Samozřejmě to pro mě ale byly jiné zápasy, protože zatím jsem v extralize nikde jinde než v Budějovicích nehrál.

Na jihu Čech jste vyhráli přesvědčivě 6:2. Znamenalo to pro vás tradiční tradiční svačinku pro spoluhráče do šatny?
Svačinka zatím nebyla. Na Kladně je to se svačinkami trochu jinak než v Budějovicích. Do kasy jsem ale peníze dával.

Na kladenském zimním stadionu bývá pořádné chladno. Vyrovnáváte se s tím bez problémů?
Zima tam je, to je pravda. Trénuji tam ale od ledna, takže jsem si zvykl a není to žádný problém.

Kde na Kladně bydlíte?
Sehnali jsme si byt ve městě, kde bydlíme s přítelkyní. Zrovna včera večer jsem jí dělal palačinky s nuttelou a ovocem. Mandarinky, jahody a na to domácí šlehačka posypaná grankem. Věřím, že byla spokojená (směje se).

Dají se porovnat jako města Kladno a České Budějovice?
To se dá srovnávat jen těžko. Budějovice jsou moc hezké město, ale já na Kladně nejsem od hodnocení města, ale abych hrál hokej.

Jste v kontaktu s někým ze svých bývalých spoluhráčů z Budějovic?
Nejvíce s Kubou Kovářem. S tím jsme byli dobří kamarádi už v Budějovicích. Ve spojení jsem ale i s dalšími kluky.

Sledujete jejich výsledky a nepřekvapuje vás, že přestože mají v sestavě hned čtyři hráče z NHL, tak jim patří až třináctá příčka v tabulce?
Na výsledky se samozřejmě dívám a vím, jak Budějovice hrají. Kluci z NHL to nemají jednoduché a naskočili teprve před nějakými třemi týdny. Ale v týmu s nimi nejsem, takže se k tomu těžko mohu nějak víc vyjadřovat.

Na Kladně máte hostování do konce sezony, kdy vám zároveň vyprší smlouva v Mountfieldu. Už jste přemýšlel, co bude dál?
To je ještě hodně daleko. Zatím nevím, co bude po skončení sezony.