Čtyřiadvacetiletý rodák ze slovenské Prievidze rozvíjel od roku 2012 svůj hokejový um v pražské Slavii. Za její A-tým stihl odehrát 68 prvoligových střetnutí. Paralelně s juniorským působením v Edenu a prvními krůčky na scéně Chance ligy brázdil Dávid Kohút také druholigová kolbiště. V Jindřichově Hradci, Mostu, Letňanech a na Kobře sbíral víc než bod na zápas. O patro výš se na osm startů se mihl i v Kadani. V ročníku 2020-2021 se šikovný centr odebral na Slovensko, kde úspěšně hájil barvy trnavských Gladiators ve druhé nejvyšší soutěži (32 utkání/11+17). V uplynulé sezoně si jeho služby rezervoval prvoligový Šumperk, a právě na jejím konci se dostal do blízkého kontaktu s táborským celkem. V pěti vypjatých barážových střetnutích obou soupeřů se stal jednou z ústředních opor favorita a přispěl k triumfu Moravanů 4:1 na zápasy 3 góly a stejným počtem asistencí. V Šumperku otevřel šikovný forvard také aktuální soutěžní ročník a odehrál tam 28 utkání s bilancí 3 branek a 6 gólových přihrávek. Další body už bude sbírat ve službách táborského hokeje.

„Jsme rádi, že se nám podařilo Dávida po jeho konci v Šumperku získat,“ pochvaluje si generální manažer HC Tábor a současný kouč jeho A-týmu Aleš Krátoška. „Má četné zkušenosti s Chance ligou i druhou ligou a slibujeme si od něj další zkvalitnění naší ofenzívy. Hodně důležité pro nás je, že má díky dlouhodobému životnímu zázemí v Jindřichově Hradci blízký vztah k našemu regionu,“ dodal Krátoška.

A avizovaný odchod? V dosavadních službách modro-bílým táborským barvám nebude pokračovat útočník Pavel Chocholoušek. Jednadvacetiletý hokejista stráví zbytek sezony v dresu píseckých králů. Tradiční rival kohoutů projevil o jeho služby zájem a vedení táborského klubu se rozhodlo mladého forvarda k Otavě uvolnit. Jedná se o reakci na vzniklý přetlak v útočné vozbě druhého týmu soutěže, která aktuálně čítá šestnáct jmen. Budoucí působení v píseckém celku slibuje Pavlu Chocholouškovi přece jen méně trnitou cestu k potřebnému hernímu vytížení.