Byl jste pátý mezi jednotlivci, stal jste se Sportovní hvězdou Deníku a navíc jste byl členem druhého kolektivu. V průběhu galavečera jste tak třikrát zamířil na pódium. Líbilo se vám vyhlášení nejlepších jihočeských sportovců?
Bylo to pro mě zase něco nového. Ještě jsem se nikdy podobné akce nezúčastnil. Byla to pro mě první zkušenost. Hokej je kolektivní sport, proto mě těší více naše druhé místo v týmech než umístění mezi jednotlivci. Jinak to ale bylo super a jsem opravdu rád, že jsem na vyhlášení mohl být.

Hodnocení týmů každoročně kralují volejbalisté Jihostroje. Kdy se vám podaří sesadit je z prvního místa?
Musíme udělat nějaký velký úspěch, abychom se třeba na první místo posunuli. Ale pro celý Jihočeský kraj je jenom dobře, že jsou tady na vysoké úrovni volejbal, hokej i další sporty.

Oceněn jste byl za kalendářní rok 2017. Byl z vašeho pohledu úspěšný?
Když se ohlédnu, tak to byl super rok. Jak pro mě, tak i pro Motor, i když tam chyběla ta třešnička na dortu v podobě postupu do extraligy. Věřím, že v příštím roce už se nám to podaří.

V závěru roku jste si ve dvou zápasech vyzkoušel extraligu v barvách pražské Sparty. Jaký to byl zážitek?
Bral jsem to jako odměnu za to, že jsem makal a odváděl v klubu nějakou práci. Hokej mě strašně baví. Jsem rád, že jsem si extraligu mohl zkusit. Dalo mi to zase nový impulz a ukázalo nedostatky, které mám. Byla to pro mě velká zkušenost. Dvakrát jsme sice prohráli, ale to se v hokeji prostě stává. Je to sport. Věřím, že to bude lepší a lepší.

Extraligu jste proti první lize označil za jiný sport, což se nesetkalo u všech zrovna s příznivým ohlasem. Stojíte si za tímto svým výrokem?
Každý na to může mít jiný názor. Ale už když jsem přiletěl z Ameriky, tak tam mi to také připadalo jako jiný sport. Extraliga mi přišla jako trošku jiný level. Herní systémy jsou tam propracovanější. Byla to má první zkušenost s nejvyšší soutěží a bral jsem to tak, že to bylo o něčem jiném než v první lize.

Byl pro váz zážitek zachytat si v O2 aréně?
Zahrát si v nejmodernější naší hale, kterou O2 aréna je, a navíc tam být jako hráč domácího celku, to byl úžasný pocit. Už jenom nástup na led, to člověka absolutně vtáhne. Bylo to super a ukázalo mi to také nedostatky, na kterých musím zapracovat.

Co návrat do reality? Těšíte se na nejbližší zápas WSM ligy s Prostějovem?
Na Spartě to bylo za odměnu. Teď jsem se vrátil na hlavní cestu, po které směřujeme s Motorem. Věřím, že mě extraligové zápasy zase někam o kousek posunuly a předvedu to tady v Budějovicích.

Ohlédl jste se za právě končícím rokem. S jakým přáním půjdete do toho dalšího?
Spolu s hokejovými fanoušky tady máme jediné přání. Ale uvidíme, co nám rok 2018 připraví. Ale nijak daleko nemyslím. Jdu opravdu jenom trénink od tréninku a zápas od zápasu.