Jihočeši jeden z vrcholů základní části soutěže ve výborné atmosféře zvládli velice dobře. Neměli sice nějakou drtivou převahu, ale soupeře předčili v důrazu i bruslení. Navíc se tlačili do koncovky, poměr střel na branku byl 42:22 v jejich prospěch. V brance se pak mohli na sto procent spolehnout na bezchybného Petra Kváču.

Domácí odehráli skutečně dobré utkání, protože spokojený byl tentokrát i trenér Václav Prospal. „Jsem rád za vítězství. Pro nás je každý zápas důležitý a začíná od stavu 0:0. Bylo to o prvním gólu. Dali jsme ho my a potom se nám hrálo daleko lépe,“ připustil.

Ocenil však i kvalitu kladenského týmu, který loni vyřadil Jihočechy v semifinále play off. „Byl to jeden z nejlepších soupeřů, proti kterému jsme hráli. Myslím si, že to mohl být pro diváky dobrý zápas,“ ocenil.

Co stále ještě českobudějovického trenéra trápí, je koncovka jeho svěřenců. Proti Kladnu nastříleli tři góly, ale šancí měli o hodně víc. „To je věc, která asi trápí většinu trenérů. Všichni by chtěli, aby jejich mužstva dávala šest gólů v zápase,“ usměje se. „Ale tentokrát proti nám stál kvalitní soupeř s výborným brankářem. Dali jsme tři góly, takže na produktivitu si v tomto případě stěžovat nemohu,“ uzná.

Naposledy v Kadani dostal Motor rychlý gól hned po dvaceti vteřinách. Teď vstoupil do zápasu mnohem koncentrovaněji. „Každý zápas je jiný. V Kadani se nám to moc nepovedlo. S Kladnem kluci k utkání přistoupili daleko zodpovědněji. Byla plná hala a věděli, jak kvalitní soupeř přijel, takže se na zápas dobře připravili,“ pochválil své hráče.

Ocenit nezapomněl ani výborného Petra Kváču v brance, který vychytal svou první letošní nulu. „Kvaky odchytal poslední dva zápasy a vedl si opravdu velmi dobře. Nula je vždycky povzbuzením do další práce. Je příjemné, že máme dva vyrovnané gólmany,“ nechce zapomenout ani na druhého muže s maskou Jana Strmeně.

Hosté nakonec přijeli dle očekávání bez své největší hvězdy Jaromíra Jágra. „Trénuje normálně s týmem, ale nechce to uspěchat, aby se dostal opravdu do kondice. Myslím, že naskočí tak do čtrnácti dnů,“ informoval kladenský asistent trenéra David Čermák.

S výkonem svého týmu ale spokojený v žádném případě nebyl. „Celý zápas jsme hráli ustrašeně s velkým množstvím chyb. Jakmile Budějovice daly první branku, tak utkání ovládly a kontrolovaly,“ sportovně uznal.