Domácí marodku kromě V. Doktora, Čermáka a Bradleyho rozšířil také kapitán Kutlák. Jeho místo v obraně zaujal Kachyňa. Do branky se postavil Strmeň, Kváča dostal po extraligové návštěvě v Litvínově volno.

Hodně vlažně vstoupili Jihočeši do zápasu a v 6. min. také přišel trest. Po rychlé akci soupeře zakončoval Tomi už do odkryté branky.

Varování to bylo naštěstí dostatečné, protože Motor přepnul na vyšší obrátky a ještě do první sirény se mu podařilo skóre otočit.

Ve 12. min. v přesilovce Fillman místo střely ještě posunul kotouč kanonýru Endálovi, jenž vymetl horní růžek Dvořákovy klece. O chvilku později se protáhl přes téměř celé hřiště Gilbert a své sólo zakončil přesnou střelou pod horní tyčku.

„Nezačali jsme nejlépe a také jsme inkasovali,“ komentoval první třetinu mladý obránce Motoru Vojtěch Doktor, jenž je momentálně na marodce. „Výborně sehraná přesilovka nás ale postavila na nohy. Lukáš Endál to krásně trefil. Druhý gól Davida Gilberta byl také pěkný. Byla to z naší strany povedená třetina,“ dodal.

Ani po změně stran domácí nesundali nohu z plynu a brzy se mohli radovat i ze třetího gólu. Po kreativní akci obránce Plášila zvyšoval už na 3:1 M. Novák.

Chybu v rozehrávce Poruby poté potrestal po Šimánkově nahrávce Doležal a čtvrtým gólem vnesl definitivně klid na domácí hokejky.

Tentýž hráč byl poté faulován ve vyložené pozici, nařízené trestné střílení ale neproměnil. Tomu už čelil exbudějovický gólman Kůdela, který nahradil Dvořáka. Budvar arénou však ještě ve druhé třetině přece jen zněla Pátá. Gilbertovu nezištnou přihrávku zužitkoval svým druhým gólem Endál. O šestý gól se pak postaraly zlaté ruce nestárnoucího Šimánka.

„Druhá třetina nám vyšla parádně. Dominovali jsme a soupeře k ničemu nepustili. Dali jsme čtyři góly a celá druhá část hrbyla zcela v naší režii,“ chválil své spoluhráče Vojtěch Doktor.

Třetí třetina už se odehrála v pohodovém duchu. Martin Novák zvýšil na 7:1 a zaznamenal svůj už pátý bod v utkání. Poprvé v sezoně se trefil také obránce Kachyňa a uzavřel skóre na definitivních 8:1.

Branky a nahrávky: 12. Endál (Fillman, M. Novák), 15. Gilbert (M. Novák, Endál) 24. M. Novák (Plášil, Pýcha), 27. Zd. Doležal (Šimánek), 34. Endál (Gilbert, M. Novák), 37. Šimánek (Heřman), 43. M. Novák (Endál, Babka), 50. Kachyňa P. Novák) – 6. Tomi (Kanko, Matějíček). Vyloučení: 5:8, využití: 2:0. Rozhodčí: Wagner, Valenta – Štofa, Beneš. Diváci: 5655.
ČEZ Motor: Strmeň – Pavlin, Vydarený, Fillman, Kachyňa, Pýcha, Plášil – Endál, Gilbert, M. Novák – Zd. Doležal, Šimánek, Heřman – Babka, Dančišin, Beránek – P. Novák, J. Doktor, Hrubec. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Nepovedl se nám začátek zápasu. Dostali jsme gól na 0:1 a chvíli trvalo, než jsme se dostali do zápasu. Pomohla nám přesilovka. Ve druhé třetině nám to tam napadalo a pak už se zápas jen dohrával."

Aleš Flašar (Poruba): "Jsem hodně zklamaný. Do stavu 2:1 jsme ještě hráli to, co jsme chtěli. Po fatálních chybách jsme ale inkasovali. Ve druhé třetině to byla z naší strany blamáž. Na ledě jsme byli jen do počtu."