KL juniorů: Tábor –  Český Krumlov 6:4 (4:2, 0:1, 2:1), branky Slavoje: Gallistl 2, Havlíček, Fučík.

Slavojáci vstoupili do zápasu s prvním celkem tabulky velmi nešťastně a již v 1. minutě prohrávali. Poté ale začali medvědi bojovat, soupeře se nezalekli a hra se zcela vyrovnala. Průběh byl pak zajímavý a dlouho vyrovnaný, a tak hosty nejvíc mrzelo, když po školácké chybě obránce Šimka domácí upravili stav první třetiny na 4:2. Druhá i třetí třetina byly opět zcela vyrovnané. Ve druhém dějství se zelenobílí dotáhli na rozdíl gólu, aby pak osm minut před koncem zápasu dokonce srovnali na 4:4. Přeci jen ale v závěru začaly slavojákům docházet síly a domácí dvěma góly upravili na konečných 6:4.

„Jsem rád, že po minulé potupné porážce s tímto soupeřem jsme s Táborem tentokrát dokázali odehrát vyrovnané utkání. Je vidět, že se naše mužstvo v závěru sezony dostalo do pohody a je schopno hrát dobré partie s každým soupeřem v této soutěži. Z hráčů bych chtěl pochválit obránce Gallistla s Havlíčkem, kteří nejen bojovali, ale prosadili se i střelecky. V útoku odvedli maximum Fučík se Žákem a skvěle také zachytal brankář  Černý," chválil vedoucí mužstva krumlovských juniorů Tomáš Šimek.

Sestava Slavoje: D. Černý – J. Fučík, Lovčík, Žák, Ochtábec, Gallistl, Lietavec, M. Šimek, Hermann, Jiří Vondrouš, Havlíček.

Tečku za mistrovskou sezonou 2012/13 udělají v tabulce sedmí krumlovští mladíci na domácím ledě, kde v sobotu 9. března od 15.30 hodin změří síly se šestým Vimperkem.

Jana Šimková, Karel Vosika