Do branky hostí se naposledy postavil Jiří Patera. Jeho mise na jihu Čech končí a odlétá do zámoří. Vydržel ale ve hře pouhých osm minut, poté ho po druhém inkasovaném gólu střídal Jan Strmeň.

Po návratu ze šampionátu dvacítek poprvé naskočil útočník Martin Beránek. Mužstvo opět vedl při zdravotní indispozici hlavního trenéra Václava Prospala jeho asistent Aleš Totter, na střídačce mu vypomáhal kustod Pavel Bláha. V domácí brance byl českobudějovickým fanouškům dobře známý Petr Kváča. Naopak chyběl zraněný lídr Bílých Tygrů Ladislav Šmíd.

Jihočeši se ještě ani nestačili pořádně rozkoukat a po dvou minutách už prohrávali. Liberečtí začali hodně aktivně a jejich kapitán Jelínek našel mezírku mezi Paterovými betony – 1:0.

Hosty nemohla zrovna moc nakopnout nepovedená přesilovka. To premiérová domácí početní výhoda byla nebezpečnější. Na Pateru najížděl osamocený Musil, sice nedal, ale poté Tygři soupeře zamkli v jeho pásmu a Jelínek dal zblízka pohotově dorážkou z první svůj druhý gól.

Českobudějovická střídačka zareagovala střídáním gólmanů: Pateru nahradil Strmeň. Ten už v první části hry neinkasoval, ale ve hře dopředu byli jeho spoluhráči prakticky neškodní.

Vstup do druhého dějství byl ze strany hostí doslova katastrofální. Nejprve naprosto promarnili minutovou přesilovku pět na tři, už při klasické početní výhodě jim poté ujel Derner, Plášil ho fauloval a z nařízeného trestného střílení zvýšil Vlach na 3:0. Ve 24. min. našel Jelínek zpoza branky opět Vlacha, Strmeň se nestačil přesunout a Liberec vedl už o čtyři góly.

Motor byl na ručník a sáhl po oddechovém času. Naprostý zmar však pokračoval. I podruhé hosté inkasovali při vlastní přesilovce. Tentokrát hosty naprosto pokořil svou akcí Bulíř. Přesně v polovině zápasu se pro změnu v přesilovce přesně trefil Birner, přidal šestý gól, a to už zavánělo pořádným průšvihem. Bílí Tygři nadále hru naprosto ovládali, ale už naštěstí nebyli tak krvelační…

Třetí třetina se také dohrála v poklidu. Domácí byli naprosto spokojeni s výsledkem, Vlach ještě dělovkou zkompletoval hattrick a pozorný Kváča si připsal svou letošní premiérovou nulu.

Branky a nahrávky: 2. P. Jelínek (R. Pavlík, Havlín), 8. P. Jelínek (J. Vlach, Gríger), 22. J. Vlach z tr. stř., 24. J. Vlach (P. Jelínek), 26. Bulíř (Gríger, Havlín), 30. Birner (Lenc, Bulíř). Vyloučení: 6:2, využití: 2:0, v oslabení: 1:0. Rozhodčí: Pešina, Micka – Zika, Malý. Bez diváků.
Liberec: Kváča – Kolmann, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner, A. Musil, Lenc – Průžek, Bulíř, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek, R. Pavlík – Šír, Najman, Rychlovský – D. Špaček.Trenéři Augusta a Kudrna.
Motor: Patera (8. Strmeň) – Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, Suchánek – Jonák, Toman, Christov – D. Voženílek, Prokeš, M. Novák – Zd. Doležal, R. Přikryl, Forman – Ville, Michnáč, Beránek. Trenéři Totter a P. Bláha.