Medvědi z podzámčí měli co napravovat, protože v předchozím dějství vyšli gólově i bodově naprázdno v zápase s béčkem Tábora (0:2). A reparát se slavojákům i přes notně kombinovanou sestavu povedl.

Soběslav - Český Krumlov 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Slavoj hrál jen na čtyři obránce a útočné formace se prezentovaly také v netradičním složení.

„Z různých důvodů nám chybělo hned několik hráčů. Berný kvůli škole a také Unger asi úplně skončili, dále chyběl Krcho a se Svěchotou kvůli jeho pracovnímu vytížení můžeme počítat jen občas. Práce má ovšem přednost, to chápu,“ předeslal krumlovský kormidelník Kamil Šťastný.

V samotném utkání domácí po první části vedli, hosté ve druhé třetině srovnali při přesilovce pět na tři a vítězný gól pak dali dvanáct minut před třetí sirénou. Spartak ještě v závěru zkusil power play, ale inkasoval do prázdné branky na konečných 1:3.

„Žádná hokejová krása to nebyla, ale kluci to ubojovali a tři body se počítají. Mezery jsme měli hlavně v útoku, kde nám chybí větší šikovnost i důraz. Na tom musíme pořád pracovat. Při zmíněných absencích jsme hráli jen na dvě obrany a složení útoků stále hledáme. Za bojovnost ovšem musím pochválit celý tým a vyzdvihnu brankáře Spáčila. Chytal opravdu velice dobře a v klíčovém momentu zneškodnil nájezd domácích,“ vypíchl tentokrát spokojený kouč Šťastný.

Fakta - branky: 12. Zajíc (Chalupský) – 21. Vondřich (Svoboda, Kadlec), 48. Svoboda (Kadlec, Vondřich), 60. Gallistl (Vondřich), vyloučení: 9:8, navíc Kučera (Soběslav) 10 + 10 minut a do konce, využití: 0:1, rozhodčí: Šperl - Kubíček, Lang, 210 diváků.

Sestava Slavoje: Spáčil – Svoboda, Andrýsek, Řepa, Malovec – Kadlec, Vondřich, Klíma - M. Lukeš, Hakl, Gallistl - Vodička, Michalec, Stodolovský.

Krumlovští s bilancí dvou výher a jedné prohry figurují v průběžné tabulce se šesti body na čtvrtém místě. V příštím kole je však čeká tvrdý oříšek v podobě nedělního domácího zápasu (14. října od 17 hodin), v němž změří síly s devítibodovou veselskou Lokomotivou, která se po třech zápasech chlubí čistým štítem bez ztráty a je průběžně druhá.

„S Veselím to bude hodně těžké. Je to konsolidovaný manšaft, který už dlouho hraje prakticky ve stejném složení. Navíc letos ještě posílil. Osobně považuji Veselí za černého koně celé soutěže,“ věští Kamil Šťastný, čímž zároveň zve fanoušky na tahák čtvrtého kola.

Další výsledky 3. kola KLM: Milevsko - Humpolec 9:3, Veselí - Radomyšl 5:2, Vimperk - Telč 4:1, Tábor B - Strakonice 1:6, Jindřichův Hradec - Hluboká 8:4.