Český Krumlov - Veselí 6:5 sn (4:2, 1:2, 0:1 - 0:0)

Krumlovští, kteří oproti vítězné středeční bitvě s Humpolcem nastoupili s jedinou změnou, když se mezi tyče místo Spáčila postavil Pícha, začali aktivně. Už ve 3. minutě z mezikruží švihem vypálil Svěchota a otevřel skóre – 1:0. Radost však medvědům vydržela jen dvě minutky, když Kratochvíl po sólu vyrovnal. Domácí pak sehráli špatně první přesilovku, ale v dalších minutách měli více ze hry. Po polovině třetiny slavojáci přitlačili Lokotku v pásmu a zámek zužitkoval Berný dorážkou na 2:1. I tentokrát však přišla rychlá odpověď hostů, kteří potrestali laxní rozehrávku Slavoje ve vlastním třetině – a začínalo se znovu. V 17. minutě však zelenobílí připravili dva bleskové údery. Nejprve si po střele Malovce od modré našel vyražený puk před brankou Fučík a překonal Dvořáka potřetí. O půlminutky později osvědčil důraz v brankovišti také Kadlec – a medvědi šli do kabin po první siréně s dvoubrankovým náskokem.

V úvodu druhé části Veselští prohospodařili minutovou přesilovku pěti proti třem, ale o pár minut později se již dostali na dostřel. Také Krumlovští měli v polovině utkání dvojnásobnou výhodu, ale rovněž bez efektu. Naštěstí se po samostatné akci prosadil Klíma – 5:3. Jenomže hosté v poslední minutě třetiny potrestali vyloučení krumlovského hrajícího kouče Šťastného, snížili na 5:4 – a bylo zaděláno na drama.

V brankově nejchudší dvacetiminutovce se pak Veselským povedlo potřetí v zápase smazat manko a zápas dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase oba týmy nevyužily po jedné přesilovce – a vítěze prvního semifinále musely určit až samostatné nájezdy.
Hrdinou penalt se stal českokrumlovský gólman Lukáš Pícha, kterého ze šesti nájezdů překonal pouze Lukáš Míchal. Na domácí straně pak dvakrát uspěl křídelník druhé formace Jan Kadlec – a do Veselí jeli medvědi k odvetě s cennou výhrou v zádech.

Případný rozhodující třetí zápas má v rozpisu termín v úterý 20. března od 19 hodin, opět na českokrumlovském ledě.

BITVA POD LUPOU

Fakta – góly a nahrávky: 3. Svěchota (Hakl), 12. Berný (Hakl, Čížek), 17. Fučík (Malovec), 17. Kadlec, 38. Klíma, rozhodující nájezd Kadlec – 5. Kratochvíl (Vlach), 14. Mikeska (Drs), 27. J. Míchal (Benda), 40. Drs (Nehoda), 49. Mikeska (Chlaň), vyloučení 10:7, využití 1:0, v oslabení 0:1, rozhodčí: Horáček, Hamr – Karlín, Šesták, sledovalo 250 diváků.

Sestava Slavoje Český Krumlov: Pícha – Malovec, Čížek, Andrýsek, Břečka, Řepa – Svěchota, Šťastný, Fučík – Kadlec, Krcho, Klíma – Berný, Unger, Hakl.

SLOVA OD KORMIDLA

„Do prodloužení a na nájezdy to vůbec nemuselo dojít, ale nakonec to dopadlo dobře. Dělali jsme ovšem velké chyby, ze kterých se musíme poučit a pokusit se je minimalizovat. Ve druhé polovině zápasu byl už znát úbytek sil z náročného programu. Většinu sezony hrajeme na čtyři pět beků a třeba Andrýsek má každý zápas kolem třiceti minut hracího času, a to je pořádná porce! Pochválím brankáře Píchu, který sice dostal jeden laciný gól, ale pak v důležitých momentech tým podržel a hlavně při nájezdech chytil pět ze šesti penalt soupeře. Po zápase máme nějaké šrámy, ale není to nic zásadního, takže do Veselí pojedeme až na Vondřicha kompletní," řekl po páteční vítězné bitvě hrající krumlovský trenér Kamil Šťastný.