Hosté se museli obejít bez nemocného gólmana číslo jedna Kváči. Do branky se tak postavil Gába a záda mu kryl věkem ještě starší dorostenec Svoboda. Mimo hru zůstává útočník Pajič a také obránce F. Novák, který už ale začal s tréninkem.

Rytíři začali docela zhurta a Gába se v brance od úvodních minut rozhodně nenudil. Ve 3. min. měl i patřičný kus štěstí, když Zikmund střelou z prostoru mezi kruhy trefil břevno.

Jenže do vedení šli Jihočeši. Uzdravený šikula M. Novák objel Kopřivovu klec, přesně našel Dostálka a ten už neměl problém trefit mimo Kopřivův dosah.

Kladno postavily na nohy dvě přesilovky. Tu první ještě hosté ubránili, ale při vyloučení Nedorosta už bylo vyrovnáno. Machač objel Gábovu svatyni i s jeho přispěním dostal kotouč za brankovou čáru.

Lukáš Květoň
Lukáše Květoně mrzely vulgarity ze strany fanoušků směrem k Jiřímu Šimánkovi



Druhé dějství přineslo výrazné uklidnění. Diváci se nedočkali nejen žádné branky, ale ani nějaké větší šance na obou stranách. Výjimkou byla gólová dorážka Vildumetze, kterou zlikvidoval výborným zákrokem českobudějovický gólman.

Také ve třetí třetině sázely oba týmy hlavně na zajištěnou obranu. Až deset minut před koncem měl velkou šanci domácí Kaut, na Gábu však nevyzrál. Domácí začínali mít navrch, ale zdálo se, že utkání směřuje k prodloužení.

Jenže závěr zvládli Jihočeši báječně. Pět minut před koncem byl vyloučen domácí Kloz a Čermákova dorážka znamenala vítězný gól. Dvě minuty před koncem byl ještě vyloučen českobudějovický Vampola, Kladno zkusilo power play, ale Motor nesmírně cenné tři body uhájil a zůstává na čele tabulky.

Branky a nahrávky: 18. Machač (Pekr) – 7. Dostálek (M. Novák), 57. Čermák (Galamboš).
Vyloučení: 4:7, využití: 1:1. Rozhodčí: Kašík, Veselý – Štofa, Špringl. Diváci: 3058.
ČEZ Motor: Gába – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Galamboš, Nedorost – M. Bárta, Vampola, Čermák – Heřman, L. Rob ml., Jonák – Dostálek, Vlček, M. Novák. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.

Z utkání ČEZ MOTOR - HC Energie Karlovy Vary v Českých Budějovicích
V retro šlágru vyhrál Motor nad Karlovými Vary po samostatných nájezdech