Premiérový soutěžní duel odehraje nově vzniklý tým v sobotu od 18 hodin v českobudějovickém Pouzar centru proti Hluboké a bude to mimořádná událost. Urostlý centr totiž na zápas pozval své kamarády z NHL Martina Vrbatu, Václava Nedorosta a Rostislava Kleslu. Dohromady poskládají až neuvěřitelných 2851 startů v nejslavnější hokejové soutěži světa.

Nejsou to ale jenom oni. Hanzalův tým doplní další hráči z českobudějovické hokejové líhně, kteří už se tomuto sportu nevěnují na té nejvyšší úrovni. V brance budou Jágr s Klestilem, v obraně bývalí extraligoví borci Sičák, Kotaška, Macháček nebo K. Ťoupal. Také útočnou vozbu zdobí zvučná jména: Fr. Mrázek, starší bratr lídra týmu Jiří Hanzal, D. Nedorost, Mrkvička, synové slavných otců Suchánek s Korbelou a další. Trenéry jsou Milan Stárek a někdejší účastník Světového poháru Norbert Král.

Na ledě by neměl chybět ani hlavní protagonista zápasu Martin Hanzal. „Měl bych hrát,“ ujistí.

Sobotní okresní derby s Hlubokou by se mělo stát skutečnou oslavou hokeje. Zápasem bude provádět moderátor Miloš Knor, před utkáním diváci uvidí laserovou show z produkce Art 4 Promotion. Výjimečnost akce podtrhne hymna v podání moderátorky ranní show Evropy 2 Katky Říhové.„Chtěli jsme pro budějovické fanoušky hokeje udělat něco většího,“ vysvětluje hráč se 701 startem v NHL na kontě.

Na internetovém kanále youtoube dokonce poběží přímý přenos, který bude komentovat Tomáš Zetek a jako spolukomentátor se k němu posadí nejlepší extraligový hráč Milan Gulaš. „Je to vůbec poprvé, že se z hokeje v Pouzar centru bude vysílat televizní přenos,“ usmívá se Hanzal.

Kapacita hlediště bude kolem čtyř stovek diváků. „Stavíme tribunky kolem mantinelů, na kterých se bude stát. Víc lidí se tam ale bohužel nevejde,“ lituje. Vstupenky v ceně 299 korun už jsou v prodeji na internetu a je o ně značný zájem. Tři stovky jsou na duel krajského přeboru dost. „Jsou velké náklady na pořádání zápasu. Proto je i cena lístků vyšší. Ale měl by to být zážitek a nastoupí i hráči z NHL,“ věří lídr nově vzniklého týmu Martin Hanzal.