Po reprezentační pauze nasadili domácí opět do branky Gábu a vzhledem k vyprázdněné marodce poslali do hry v současné době nejsilnější možný tým. Pouze na tribuně zůstal jen útočník Martin Novák, jenž už ale trénuje prakticky naplno a brzy se zapojí i do zápasů.

Ambiciózní hosté přijeli i s trojicí exbudějovických hokejistů Nouza (fanoušci Motoru ho přivítali více než srdečným aplausem), Žovinec a Prokeš (ten v moravském klubu pouze hostuje do konce ledna).

Utkání bylo věnováno Arpidě a domácí celek odehrál první třetinu v dresech, jejichž základ namalovaly právě děti z tohoto centra. Dresy budou vydraženy a výtěžek půjde Arpidě. Role jednoho z moderátorů se ujal herec a režisér Jiří Mádl. 

Úvodní třetina rozhodně nenabídla hokej, na který by se vzpomínalo dlouhé týdny. Po reprezentační pauze bylo znát, že trenér Jelínek své svěřence v tréninku nešetřil a chvilku jim trvalo, než nabrali patřičné tempo.

Největší šanci úvodního dějství měl důrazný forvard Jihočechů Jonák, který se natlačil před branku, gólman Neužil však jeho kličku vystihl. Hosté zahrozili v přesilovce, kdy se sám mezi kruhy ocitl Dvořáček. Gábovu branku však netrefil. 

Po změně stran šli do vedení hosté. Po dost přísném vyloučení Vlčka hrál Prostějov přesilovku, Květoň ztratil kotouč ve vlastním obranném pásmu a veterán Divíšek ho z úhlu zametl mezi Gábovy betony. 

Až inkasovaná branka vyburcovala domácí k většímu úsilí a Neužil se ocitl ve spršce střel. Je třeba ale také dodat, že působil velice jistým dojmem.

Nápor Jihočechů gradoval, leč v koncovce si nepočínali vůbec dobře. A to bylo ještě velké štěstí, že Divíšek nepřidal druhý gól. Ve vlastním oslabení totiž najížděl sám na Gábu, ale naštěstí netrefil branku. 

Ve 36. min. to však už 0:2 bylo doopravdy. Přečíslení dva na jednoho zakončil Dvořáček naprosto přesnou střelou do horního růžku.

Zlepšení však bohužel nepřinesla ani třetí třetina. Naopak. V jejím úvodu byl vyloučen Pavlin a přesilovku dokázali Jestřábi i podruhé využít. Venkrbec vydoloval kotouč z pod Gábových betonů a Žovinec už dával pohodlně do prázdné branky na 0:3.

To už bylo zlé. Z domácího kotle zněl „Budíček“ a Motor to ještě zkusil. Nedorost nastřelil tyč a deset minut před koncem vykřesal jiskřičku naděje povedeným bekhendem Pajič. 

Ale víc už domácí celek nestihl. Při power play navíc sami inkasovali, když se do prázdné branky trefil přes celé hřiště ještě loni hráč Motoru Tomáš Nouza.

Branky a nahrávky: 50. Pajič (Kutlák, Nedorost) – 24. Divíšek (Starý), 34. Dvořáček (Venkrbec, Neužil), 43. Žovinec (Venkrbec, Dvořáček), 60. Nouza (Divíšek). Vyloučení: 4:7 (navíc dom. Vampola 10 min.), využití: 1:2. Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Polák. Diváci: 5827.
ČEZ Motor: Gába – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Vlček, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, L. Rob ml., Jonák – M. Bárta, Galamboš, L. Květoň. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.

Hlasy trenérů - Marian Jelínek (Motor): "Rozhodly speciální přesilovkové týmy. Soupeř hraje v početní výhodě velmi dobře a dal v přesilovkách dva góly. My jsme měli sice optický tlak, ale hosté hráli výborně v defenzivě a tlačili jsme se pořád do plných. S utkáním spokojeni být nemůžeme."

Jiří Vykoukal (Prostějov): "Snažili jsme se soupeře nepustit do tlaku, což se nám dařilo. Vyhráli jsme především díky nezměrné bojovnosti a vynikajícímu výkonu gólmana Neužila."