Českobudějovičtí nutně potřebovali zabrat, protože po páteční trošku smolné porážce 3:4 klesli až na samotný závěr extraligového pelotonu. „Bylo to nervózní utkání,“ připustil i trenér vítězného celku Jaroslav Modrý. „Nacházíme se v nějakém rozpoložení a chybí nám lehkost, která nás vždycky zdobila. Ale pracujeme na tom a jsem rád, že jsme našli cestu k vítězství,“ mohl opět po více než třech týdnech použít svoji oblíbenou formulku.

Domácí celek dlouho vedl o jediný gól a odpor soupeře definitivně zlomily až dvě hodně podobné trefy Štencla a Dzierkalse pod horní tyčku na začátku závěrečné desetiminutovky zápasu. „Díky těm dvěma gólům to naštěstí nebylo tak nervózní až do konce. Věřím, že se od toho odrazíme. Musíme dál pracovat a zvedat se,“ přeje si.

Lukáš Vopelka
Hokejový cestovatel Lukáš Vopelka je rád, že může hrát zase doma v Motoru

Velmi dobře zachytal gólman Jan Strmeň, který tentokrát dostal přednost před Dominikem Hrachovinou. „Podal výborný výkon, podržel nás v důležitých momentech,“ ocenil Modrý.

Liberecký lodivod Patrik Augusta pro svůj tým slova chvály mít nemohl. „Dokud nám tam nespadly dva góly, tak to bylo vyrovnané utkání. Těžko můžeme někde uspět, pokud budeme mít šest vyloučených a dáme jenom jeden gól. S produktivitou se trápíme a v přesilovkách jsme si nevytvořili vůbec nic. Měli jsme nějaká přečíslení dva na jednoho, ale nevyřešili jsme je vůbec dobře. Soupeř nás pak potrestal a zvítězil,“ zhodnotil z jeho pohledu nepříliš povedené utkání.