Hosté nastoupili opět v brance se Strmeněm a trenéři trošku prosypali útočné formace. Domácí celek se musel obejít bez několika zraněných opor a v brance dal přednost exbudějovickému Kloučkovi před Rusem Barulinem.

Vyrovnaný úvod zápasu zvládli lépe Jihočeši. Přežili první gólovku zápasu, při které se Horký ocitl s pukem sám mezi kruhy, ale Strmeně nepropálil. V 7. min. naopak na druhé straně zavezl kotouč do útočné třetiny obránce Slováček, zpoza branky chytře odrazil puk o Kloučkovy betony a poslal Motor do vedení.

Inkasovaná branka vyburcovala Dynamo k větší aktivitě, vytvořilo si několik slibných šancí, ale pozorného gólmana soupeře překonat nedokázalo, i když na střely na branku vyhrálo první třetinu 15:9.

Jenže nápor Pardubic pokračoval i po změně stran a vyústil ve vyrovnávací gól. V přesilovce se švihem k tyči trefil obránce Nakládal. Bleskově mohl odpovědět nejlepší střele hostí Doležal, ale hrubou chybu soupeře v rozehrávce nepotrestal, když své sólo zakončil střelou vedle Kloučkovy klece.

Ale navrch měli Pardubičtí. Blümel a krátce po něm Kolář nastřelil tyč. Ve 35. min. se domácí přece jen dočkali i gólu. Camarovu střelu zblokoval obránce Kubíček, ale kotouč vypadl přímo před domácího kanonýra a ten neměl problém blafákem překonat Strmeně. Smolný moment, ale Pardubice šly poprvé v utkání do vedení.

Motor zabral, přitlačil soupeře v jeho pásmu a vyrovnání měl na hokejce Karabáček. Jenže prosadili se opět domácí. Čtyřicet vteřin před druhou sirénou předvedli parádní kombinaci Kousal s Camarou a první jmenovaný zavěsil na 3:1.

Třetí třetina se nesla v hodně otevřeném duchu a šance se doslova střídaly na obou stranách. Skóre se ale bohužel měnilo zase jen na domácí straně. Ve 47. min. Paulovičovu těžkou střelu Strmeň vyrazil a Lytvynov nedokázal pokrýt dorážejícího Poulíčka – 4:1.

Tím bylo prakticky rozhodnuto. Pardubice si především hlídaly tříbrankový náskok a zápas už se spíše jen dohrával. Definitivní tečku za výsledkem udělal domácí Horký, když ze sóla upravil na konečných 5:1.

Branky a nahrávky: 23. Nakládal (Paulovič), 35. Camara (Vála, A. Kosticyn), 40. R. Kousal (Camara), 47. Poulíček (Paulovič), 56. L. Horký (O. Roman) – 7. Slováček (Štencel, Toman.). Vyloučení: 3:5, využití: 1:0. Rozhodčí: R. Svoboda, Sýkora – J. Frodl, Kajínek. Bez diváků.

Pardubice: Klouček – Mikuš, Ďaloga, Vála, Nakládal, J. Kolář, Hrádek, Bučko – A. Kosticyn, R. Kousal, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – L. Horký, O. Roman, Pochobradský – Zeman, Rohlík, Costa. TrenéřiR. Král a Havíř.

Motor: Strmeň – Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Kubíček, Lytvynov – Holec, D. Voženílek, Jonák – Zd. Doležal, R. Přikryl, M. Novák – Alderson, Gilbert, Karabáček – P. Novák, Toman, M. Beránek. Trenéři Prospal a Totter.