Až na sedmého beka Svacha poslal trenér Prospal do boje vítěznou sestavu z Vítkovic. To znamená s Paterou v brance, navrátilcem z Havířova Lytvynovem v obraně a v útoku opět bez Prokeše jen s jedenácti hráči. Do hostující branky se postavil Kváča, jenž do velkého hokeje poprvé nahlédl právě na jihu Čech.

Namlsaný Motor začal dobře i proti dalšímu favoritovi a už v 5. min. vedl. Rychlý protiútok živoučké třetí formace zakončil svým letošním premiérovým gólem Raška.

Po Rachůnkově střele, kterou Patera jen vyrazil, měl vyrovnání na hokejce Lenc, domácí gólman však zachránil bravurním leopardím skokem. O chvilku později už ale zasáhnout nestačil a Bílí Tygři využili hned svou první přesilovku. Tečovanou střelou se prosadil Bulíř.

Liberec vyrovnávací branka uklidnila a začal utahovat šrouby. Lencova tutovka ještě gólem neskončila, ale na střelu Filippiho v další přesilovce Patera zareagovat nestačil.

V úvodu druhé třetiny využil přesilovku i Motor a bylo znovu vyrovnáno. Dobrou práci odvedl na brankovišti čerstvý otec Voženílek, který ze vzduchu usměrnil kotouč za záda překvapeného Kváči. Domácí pak měli i patřičný kus štěstí, když bomba Rosandiče cinkla o břevno Paterovy klece.

Do závěrečného dějství vstoupil domácí celek aktivně. Venkrbcův pokus mířil jen těsně vedle Kváčovy branky. Ale Severočeši zabrali a Patera musel několikrát podržet svůj tým.

Při Venkrbcově vyloučení si hosté vynutili až drtivý tlak, před Paterou doslova hořel led, ale obětavě bránící Jihočeši na čele se svým gólmanem odolávali.

Pět minut před koncem měl rozhodnutí na hokejce Allen, ale z ideální pozice mezi kruhy Kváču nepřekonal. V úplném závěru a poté i v prodloužení promarnil Motor přesilovku pět na tři. Početní výhodu pak nevyužil ani Liberec, když se několikrát zaskvěl Patera.

V samostatných nájezdech rozhodl hostující Musil.

Branky a nahrávky: 5. A. Raška (Michnáč), 21. D. Voženílek (Pýcha, R. Přikryl) – 11. Bulíř, 18. Filippi (Rosandič), rozh. náj. A. Musil. Vyloučení: 7:7 (navíc host. Šmíd 10 min. + do konce), využití: 1:2. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Komárek. Bez diváků.

Motor: Patera (12. – 13. Čiliak) – Plášil, Pýcha, Vydarený, Lytvynov, Allen, Pavel – Zd. Doležal,, R. Přikryl, M. Novák – D. Voženílek, Venkrbec, Christov – Karabáček, A. Raška, Michnáč – M. Beránek, Jonák. Trenéři Prospal a Totter.

Liberec: Kváča – Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Štibingr, Derner – Lenc, Bulíř, Birner – Gríger, Filippi, T. Rachůnek – A. Musil, P. Jelínek, J. Vlach – M. Zachar, Najman, Rychlovský. Trenéři Augusta a Kudrna.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Jeden bod je pro nás z takového utkání málo. Chtěli jsme navázat na výkon z Vítkovic, ale přijel velice kvalitní soupeř. Dělba bodů po šedesáti minutách byla spravedlivá, i když jsme to mohli v závěru strhnout při přesilovce pět na tři na naši stranu."

Patrik Augusta (Liberec): "Bylo to těžké utkání. Počítali jsme s tím, že domácí budou v euforii po vysoké výhře ve Vítkovicích. Trápíme se v koncovce, na každý gól se strašně nadřeme. Přitom šancí jsme si vytvořili spoustu. Na nájezdy jsme vyhráli zaslouženě."