Do domácí branky se tentokrát postavil Strmeň, při absenci zraněných beků Plášila s Pavlem se do obrany opět stáhl univerzál Babka, v útoku zůstali mimo hru pouze marodi Přikryl a Venkrbec. V hostující sestavě chyběla největší hvězda sešívaného týmu Vampola.

Domácí celek začal dost rozpačitě. Sice šel už ve 4. min. do vedení, když se přesně k tyči Michajlovovy branky trefil Endál, ale po dvou minutách bylo vyrovnáno. Chaos ve hře Jihočechů potrestal v avizované výhodě dorážkou písecký odchovanec a bývalý hráč Motoru Vlček.

Domácím příliš nevyšly ani jejich první dvě přesilovky. Naopak jim pláchl zkušený matador Bílek a bekhendovým blafákem nastřelil břevno Strmeňovy klece. Tyčka domácí branky pak zvonila v úvodním dějství ještě dvakrát po střelách Kuťáka a Nováka. Stav 1:1 byl tentokrát pro Motor skutečně milosrdný.

„Start do zápasu byl z obou stran trošku vlažný. Dokázali jsme proměnit naši hned druhou šanci, ale bohužel jsme Slavii nechali dost laciným gólem vyrovnat. Nakonec jsme měli i hodně štěstí, protože to za Honzou Strmeněm v brance docela zvonilo,“ zhodnotil úvodní třetinu útočník ČEZ Motoru Matouš Venkrbec.

Výkon jeho spoluhráčů nebyl moc přesvědčivý ani v úvodu druhého dějství. Přesto šli i podruhé v utkání do vedení. Ve 26. min. Babkovu střelu šikovně tečoval Šimánek, gólman Michajlov kotouč jen vyrazil a Kloz svou dorážku nasměroval neomylně do jeho sítě.

Jenže hosté byli lepší a v polovině zápasu bylo znovu vyrovnáno. Chybu domácích při střídání potrestali rychlou akcí Vlček s Bílkem, který šikovně bekhendem usměrnil výzvu svého spoluhráče přesně pod horní tyčku Strmeňovy svatyně.

„Druhá třetina byla dost podobná té první. Na jejím začátku jsme byli aktivní, ale po inkasované brance na 2:2 si soupeř i díky přesilovkám vynutil převahu. Nerozhodný stav je po dvou třetinách zasloužený,“ okomentoval Venkrbec druhé dějství. „Třetí třetiny ale máme výborné a věřím, že to znovu potvrdíme a zvítězíme,“ i nadále věřil svému týmu.

A měl pravdu. Motor Pražany skutečně skřípl a na jeho kontě začalo přibývat šancí. Ale jak občas říkává i trenér Prospal: „Snaha klukům nelze upřít, ale něco tomu chybí.“ Přesně tomu odpovídal průběh třetí třetiny.

Domácí celek si sice vynutil převahu, ale ta byla značně jalová. K tomu navíc soupeř hrozil z ojedinělých, ale značně nebezpečných protiútoků.

Rozhodnout mohl Gilbert, ale v posledním momentu mu slávistická obrana zablokovala hokejku.

Žádný závěrečný tlak se ani z jedné strany nekonal, a tak zápas dospěl do prodloužení, které si Jihočeši zahráli po téměř dvou měsících.

V nastavené pětiminutovce nastřelil Allen tyč, ale na druhé straně ale rozhodl o výhře hostí Ondráček.

Branky a nahrávky: 4. Endál (Michnáč, Allen), 26. Kloz (Šimánek, Babka) – 6. Vlček (Brož), 39. Bílek (Vlček), 63. M. Ondráček (Vrdlovec, Hejda). Vyloučení: 4:5, bez využití. Rozhodčí: J. Ondráček, Pilný – Kreuzer, Pilný. Diváci: 5922.

ČEZ Motor: Strmeň – Babka, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen, Pýcha – Holec, Prokeš, Christov – Zd. Doležal, Kloz, Šimánek – Karabáček, Gilbert,M. Novák – Endál, Michnáč, Beránek – J. Veselý. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Zasloužená prohra. Od první minuty jsme byli ve všem horší než soupeř. Můžeme být rádi, že máme alespoň jeden bod za prohru v prodloužení. Bezprostředně po zápase pro to žádné vysvětlení nemám, musíme se podívat na video. Ale určitě jsme neodehráli dobrý zápas."

Miloš Říha mladší (Slavia): "Čtyřicet minut jsme měli výborný pohyb a dostávali jsme se i do šancí. V první třetině jsme třikrát nastřelili tyč. Třetí třetinu jsme špatně začali, dostali jsme se pod tlak, ale do vyložených šancí jsme domácí nepouštěli. Vyhráli jsme zaslouženě."