Prvně jmenovaný celek vyřadil po dvou utkáních soupeře z Radomyšle, druhý si zajistil postup ve Strakonicích, kde rozhodl o své výhře v prodloužení a potvrdil tak roli největšího favorita soutěže.

SOBĚSLAVSKÁ EUFORIE

Mužstvo Spartaku obsadilo po základní části krajské ligy páté místo a v obou sériích se tak muselo vypořádat s tabulkově výše postavenými soupeři. Zatímco v soubojích s Humpolcem se mu první krok nepovedl a sérii otáčel až ve třetím duelu na ledě soupeře, vyřadit Radomyšl zvládl po dvou zápasech. Nejprve vyhrál na píseckém ledě 5:4 a v neděli pokořil svého soupeře nečekaně snadno poměrem 8:3.

Na začátku nedělního duelu přežili domácí hráči snad tři nebo čtyři vyložené šance hostů, od svého prvního gólu se ovšem chopili zápasových otěží a po dalších trefách bylo jasné, že hokejistům Radomyšle po utkání skončí sezona.

„Hráli jsme dobře,“ pochvaloval si po nedělním odvetném střetnutí trenér vítězů David Pánek. „Dobrým pohybem i hrou s pukem jsme soupeři nedali prostor k jeho hře. Máme z toho samozřejmě velkou radost a kluci si zaslouží pochvalu,“ doplnil.

FAKTOR DANČIŠIN

Výraznou osobností semifinálové série byl soběslavský útočník Milan Dančišin. Pomoc tohoto mladého odchovance, který letos působí v druholigovém HC Tábor, se Spartaku vyplatila. V útoku s dalším tahounem Adamem Přibylem zaznamenal už v pátek čtvrtý a vítězný pátý gól Soběslavi, před domácími diváky se blýskl hattrickem. V obou utkáních navrch přidal jednu asistenci na první gól. „Byl to naprosto rozdílový hráč,“ přiznal jeden z lodivodů poraženého Sokola Radomyšl David Míka a jeho slova potvrdili i domácí trenéři.

Sám šikovný forvard vyzdvihuje práci celého týmu. „Byl to kolektivní výkon, mužstvo to odehrálo výborně a postup byl naprosto zasloužený,“ prohlásil Milan Dančišin. „Mne osobně se hrálo parádně v lajně s Adamem Přibylem, Martinem Hraněm a obránci, kteří s námi chodili na led. Řekl bych, že jsme si sedli,“ pochválil své spoluhráče.

Soběslavskou misi si semifinálový tahoun Spartaku hráč užil. „Bral jsem to jako zpestření a možnost pomoci klubu, kde jsem vyrůstal. Snad se to podařilo,“ řekl Milan Dančišin. „Je třeba ale zmínit i atmosféru zápasu, na krajskou ligu určitě nadstandardní. Diváci byli skvělí, přijet pomohli i fanoušci z Tábora, takže super,“ dodal na závěr.

VE FINÁLE PELHŘIMOV (?)

Už v pátek měla na pelhřimovském ledě odstartovat finálová série krajské ligy. Zda se zápas i případná nedělní odveta v Soběslavi uskuteční a za jakých okolností, o tom ještě v době zveřejnění tohoto článku rozhodnuto nebylo.