S dlouhodobě nejlepším rakouským klubem se Jihočeši střetli už loni. Na jeho ledě podlehli 2:4, teď mu dokázali porážku oplatit.

I když jsou oba soupeři teprve na začátku přípravného období, hrál se velice svižný hokej. Pochopitelně s celou řadou nepřesností, ale ve velice slušném tempu. „Zápas s takovým soupeřem přišel možná až moc brzy hned po prvním týdnu přípravy,“ připustil i trenér Motoru Jaroslav Modrý.

S výkonem i výsledkem byl vzhledem ke všem zmíněným okolnostem spokojen. „Z naší strany tam bylo plno výborných věcí, kluci makali,“ ocenil kouč, jenž proti renomovanému soupeři nasadil aktuálně nejsilnější možnou sestavu.

V té chyběl jen gólman Dominik Hrachovina, kterého zlobí achilovka. Nemělo by se však dle jeho vlastních slov jednat o nic vážného. Navíc ho dokonale zastoupil jeho parťák Jan Strmeň, jenž podal spolehlivý výkon. „Honza nás podržel a naši kreativní kluci udělali rozdíl,“ pochválil Modrý vytáhlého gólmana i šikovné útočníky.

Trenér hokejistů Motoru Jaroslav Modrý.
Všichni dostanou šanci ukázat se, říká k přípravným duelům trenér Motoru Modrý

Konfrontaci s kvalitním zahraničním soupeřem českobudějovický trenér uvítal. Věhlasný rakouský klub je vítězem mezinárodní ICEHL a pravidelně se prosazuje i v Lize mistrů. „Salcburk hraje velmi dobře, produkuje výborný organizovaný hokej. Je příjemné si zahrát proti jinému soupeři, než jaké potkáváme v extralize,“ neskrýval.

Stejně jako před rokem, budou v přípravných zápasech trenéři Motoru i letos střídat vždy jen tři kompletní pětice. „Točíme jenom tři lajny, aby byli kluci pořád v tempu,“ přikyvuje kouč.

Do hry se dostaly také některé nové posily. Nejvíce z nich upoutal lotyšský reprezentační útočník Martinš Dzierkals. A nejen krásným vyrovnávacím gólem na 2:2. „Jeví se velice dobře. Je šikovný a má dobrý pohyb. Myslím, že nám hodně pomůže. Potřebovali jsme po řadě odchodů někoho takového. Ukázal svoji sílu,“ líbil se v utkání i trenérovi.

Líbil se nejen jemu, ale také početnému publiku. Do Budvar arény totiž našlo cestu dva a půl tisíce diváků, což je na přípravné období skutečně úctyhodný počet. V Budějovicích je po hokeji pořád velký hlad a fanoušci se postarali o skutečně parádní atmosféru. „Byla opravdu pěkná divácká kulisa. Je pěkné zase hrát před našimi fanoušky,“ pochvaloval si Jaroslav Modrý.