Po prvním dějství si odnášeli do kabiny těsný náskok hosté, kteří se ujali vedení zásluhou důsledného Alexy. Domácí celek naproti tomu už v první části hry neproměnil několik vyložených příležitostí.

Ve čtvrtek od 18 hodin hrají táborští hokejisté v Havlíčkově Brodě.

Ve druhé třetině došlo k razantnímu obratu. Táborští na ledě jasně kralovali a svou převahu vyjádřili čtyřmi vstřelenými brankami, o které se postupně postarali Pechánek, Seidl, Černý a Radoš.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupil domácí tým liknavě, ale na skóre se to neprojevilo, i díky tomu, že Žihadla dvakrát trefila jen tyč. Táborský trenér Arpád Györi musel svůj tým probudit oddechovým časem a po něm se hra vyrovnala. V závěru se kohouti znovu chopili taktovky a díky brankám Pechánka a Bárty zvýraznili své zasloužené vítězství na konečných 6:1.

HC TÁBOR – HC MORAVSKÉ BUDĚJOVICE 2019 6:1 (0:1, 4:0, 2:0)

Branky: 25. Pechánek (Pípal), 26. Seidl (Zayml), 31. Černý (Pípal), 34. Radoš (Pípal), 57. Pechánek (Pípal), 58. Bárta (Zayml, Matějka) - 14. Alexa (Tondl). Rozhodčí: Květoň - Šimánek, Kubíček. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. Střely: 38:24. Diváků: 390.

HC TÁBOR: M. Novák (D. Novák) - Černý. Havelka, Skočovský, Radoš, Dvořák, Beran, Bouška - Bárta, Zayml, Heřman - Prášek, Trummer, Seidl - Pejchal, Kadilák, Matějka - Přívozník, Pechánek, Pípal.

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Vacek (Kocák) - Peroutka, Šána, Pelikán, Chlubna, Pípa, Dudáček, Konečný, Trnka - Horký, Krutiš, Svoboda, Tondl, Molnár, Procházka, Bulín, Alexa, Kratochvíl, Hačecký, Ludvík.

Hodnocení trenéra – Arpád Györi, HC Tábor: „Zápas jsme znovu odehráli na čtyři útoky a z tohoto pohledu byl z naší strany dobrý. První třetinu jsme prohráli 0:1, ale neproměnili jsme v ní několik šancí a určitě jsme po ní měli vést. Hrál se oboustranně hokej nahoru dolů a k vidění bylo i dost chyb. Musím říct, že druhá třetina byla z naší strany výborná. Dařily se nám věci, kterým se teprve budeme více věnovat. Mrzel mne naopak začátek třetí třetiny, který byl hodně špatný. Snad pod dojmem, že vedeme 4:1, a že v přípravě o moc nejde, což je ale nebezpečné a může se to pak odrazit v mistrovských zápasech. Proto jsem si vzal ten time out. Naše hra se potom zase zvedla, i když si soupeř vytvořil tři šance a měli jsme i štěstí. Kluci už nebyli tak důrazní, jak bychom po nich chtěli, i tak jsme ale v závěru ještě dva góly přidali. Utkání určitě musíme hodnotit pozitivně.“