Vedení vašeho klubu před sezonou vyhlásilo jako cíl postup do semifinále play off. Zatím se držíte v první čtyřce tabulky, takže panuje v Prostějově spokojenost?
Spokojenost je. Některé zápasy samozřejmě nebyly podle našich představ. Ale postavení v tabulce zatím odpovídá tomu, s čím jsme do sezony šli.

Loni jste měli suverénně nejlepší přesilovky z celé soutěže. Letos vám hra v početní výhodě tolik nevychází. V čem je příčina?
Přesilovky se nám tolik nedaří, to je pravda. Do play odd ale máme ještě dost času je vylepšit. Chybí nám Honza Rudovský, který s námi loni spolu s Tomášem Divíškem hrál a před sezonou odešel do Frýdku-Místku. On byl pravák a teď nám tam chybí.

Může být problém také v tom, že už vás soupeři znají a na vaši přesilovku dávají větší pozor?
To je jedna věc, ale hlavně to musíme zjednodušit. Většinou je tam z naší strany ještě nějaká nahrávka navíc, místo abychom se tlačili do koncovky.

Na svém kontě máte letos už úctyhodných osmnáct gólů. Přitom jste musel několik zápasů vynechat. Co se přihodilo?
Měl jsem zlomenou čelist. Stalo se mi to při utkání v Jihlavě. Od mantinelu se mi puk odrazil přímo do obličeje. Musel jsem na operaci a měsíc jsem byl mimo hru. Pro každého hráče je nepříjemné, když ze zdravotních důvodů nemůže nastupovat. Ale teď už jsem zase zdravý a jsem rád, že mohu týmu znovu pomoci.

Přestože jste měsíc nehrál, v tabulce střelců celé Chance ligy jste na druhém místě. Těší vás, že vám to tam stále takhle padá?
Člověk je pochopitelně rád, že nějaký ten gól dá. Ale je to především otázka celé lajny. S Tomášem Divíškem nám to pořád klape. To je strašně důležité. Doufám, že se do play off zvedneme i v přesilovkách, ve kterých zatím tolik bodů neděláme.

Autogramiáda knihy Zdeňka Svěráka Strážce nádrže.
Zdeněk Svěrák: Jeviště je léčebna

Sledujete pořád také Motor, v jehož dresu jste odehrál tři parádní sezony?
Budějovice sleduji, to je jasné. Nejvíce ze všech týmů Chance ligy.

Jste stále ještě v kontaktu s některým z vašich bývalých českobudějovických spoluhráčů?
Voláme si s Martinem Heřmanem a občas se s klukama potkáme někde na obědě, když se míjíme při cestách na zápasy. Ale jinak Motor sleduji hlavně na internetu.

Nemohly vám tak uniknout dvě kontumační porážky, které tým připravily o šest bodů. Vy jste stejnou situaci v Motoru na vlastní kůži zažil před třemi roky.
Zažil jsem to předtím i dvakrát v Mladé Boleslavi a je to nepříjemná věc, která se pak negativně projeví v dalších zápasech. To si může každý říkat, co chce. Kluci z Motoru také potom měli slabší období. Ale řekl bych, že už se zase zvedají, i když poslední zápas v Přerově prohráli.

Co vy osobně čekáte od zápasu v Budějovicích?
V předvánočním období bývají zápasy vždycky hezké. V Budějovicích je ještě k tomu fantastické publikum a mohlo by být i vyprodáno. Navíc půjde o slavnostní retro zápas. Věřím, že se bude hrát útočný hokej a divákům se bude líbit.

Jste nejlépe střílejícím týmem celé soutěže, takže od vás se asi nedá čekat, že byste to vzadu zabetonovali.
Gólů dáváme spoustu, v ofenzivě jsme opravdu docela silní. Ale zase je to na úkor defenzivy. Útočníci pomáhají obraně méně, než by měli. Ale snažíme se na tom pracovat.

Naposledy jste v Budvar aréně prohráli 3:4, ale vy jste dal dva góly. Daří se vám proti vašemu bývalému zaměstnavateli?
V Budějovicích to pro mě nikdy není jednoduché. Naposledy jsem sice dal dva góly, ale většinou tady neodehraji dobrý zápas.

Dorazí do hlediště hodně vašich známých?
Jenom rodiče. Manželka s dcerami zůstane asi doma v Písku, protože holky musí druhý den ráno do školy.

Volejbalisté Jihostroje smetli z kurtu Kladno.
Volejbalisté Jihostroje smetli z kurtu Kladno, domácí neporazitelnost trvá