Hosté nechali odpočívat prvního gólmana Čiliaka, který se necítil nejlépe. V úterý by ale měl zase začít trénovat. Do branky se tak postavil mladík Patera.

Domácí cizinci prošpikovaný celek chtěl soupeři oplatit páteční těsnou porážku a začal výrazně aktivněji. Vynutil si dvě přesilovky a tu druhou také zužitkoval. Obranu Motoru rozebral do posledního šroubku a Gaffal zakončoval do úplně prázdné branky. O moc víc už toho hokejově nepříliš pohledná první třetina nenabídla.

Po změně stran Jihočeši přitlačili na pilu a začali soupeře přehrávat. Vytvářeli si i šance, na gólmana Gracnera se jim však vyzrát nedařilo. A navíc je brzdila zbytečná vyloučení.

Motor měl i smůlu. Při hře čtyři na čtyři nastřelil Voženílek ze sóla tyč a z hned z rychlého protiútoku Linec zvýšil Kristlerem na 2:0.

V závěru druhé třetiny navíc přidal třetí branku střelou pod horní tyčku Beaudoin a jedenáct vteřin před druhou sirénou zvýšil už na hrozivých 4:0 Fin Hytönen.

Tím bylo o výsledku rozhodnuto a třetí třetina se dohrávala hodně lehkovážně. Čestný úspěch nezaznamenal při vlastním oslabení ze sóla Holec.

Hosté se dočkali až deset minut před koncem, kdy se v přesilovce prosadil Raška tečí Pýchovy střely od modré. Při power play pak ještě Přikryl snížil na konečných 2:4, ale víc už toho Motor nestihl.

Branky a nahrávky: 8. Gaffal (Bruckner, Bretschneider), 33. Kristler, 39. Beaudoin – 50. A. Raška (Pýcha, R. Přikryl), 59. R. Přikyl (Slováček). Vyloučení: 4:7 (navíc host. Jonák 10 min.), využití: 1:1.

Motor: Patera – Plášil, Pýcha, Suchánek, Vydarený, Slováček, Allen – Zd. Doležal, Přikryl, Voženílek – Michnáč, Gilbert, Indrák – M. Beránek, A. Raška, Jonák – Holec, Venkrbec, Christov. Trenéři Prospal a Totter.