V sobotu jste ve šlágru kola porazili ve výborném utkání Vsetín 2:1. Jaký to byl zápas vašima očima?
Vsetín je mužstvo, které patří na vrchol tabulky. Stejně jako my. Vždycky jsou to lepší zápasy než třeba s Porubou. Každopádně to bylo těžké utkání. Už jsme ho potřebovali vyhrát a Vsetín má docela formu. Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli a věřím, že se od tohoto duelu odrazíme.

Po dvou kontumačních prohrách jste ve čtyřech následujících zápasech uhráli pouhé dva body. Cítili jste už určitý tlak, že je třeba zabrat a tento duel vyhrát?
Nevím, co se po těch kontumacích stalo. Trošku nás také opustilo štěstí. Byly zápasy, kdy jsme měli střeleckou i herní převahu, ale bohužel nám to tam nepadalo. Důležité bylo, že se nám podařilo Vsetín porazit. Je to silný soupeř a od tohoto výsledku bychom se chtěli zase odpíchnout. Rádi bychom na něj navázali hned v dalším utkání s Benátkami. Mělo by nás to posunout dál.

Zatrnulo vám trochu ve druhé třetině, kdy jste z brejku dostali vyrovnávací gól, potom z dalšího sóla Luboš Rob nastřelil břevno a záhy tentýž hráč spálil při přesilovce vyloženou šanci?
To byly těžké chvilky nejen pro mě, ale pro celé mužstvo. Hosté šance měli a jednu také bohužel využili. Štěstí, které jsme předtím neměli, se teď konečně přiklonilo také k nám. Luboš Rob nastřelil břevno a pak netrefil prázdnou branku. To byly momenty, které jsme potřebovali a nakoply nás. V oslabení pak Bába (Jakub Babka – pozn. red.) ujel a dal gól, což se Vsetínem trochu zamávalo. Naše sebevědomí to naopak posílilo. Zápas se zlomil a dotáhli jsme ho do vítězného konce.

Bylo vyprodáno a fanoušci byli mimořádně pozitivní. Pomohli vám hodně?
Fanoušci jsou tady skvělí a pořád nás podporují. Stáli za námi, i když se nám nedařilo. Viděli, že se snažíme, i když se nám nevede. Také to pro nás nebylo jednoduché. Jsme rádi, že jsme jim to mohli takhle oplatit. Budeme se snažit vyhrávat jako předtím, abychom jim i nadále přinášeli radost.

Když se ještě vrátíme ke dvěma kontumačním porážkám. Jak jste vy osobně přijal, že jste přišel ráno na stadion a zjistil, že máte o šest bodů méně?
Samozřejmě to nebylo nic příjemného. Byly to oba celkem těžké zápasy, které jsme vyhráli. Někdo si možná řekne, že Ústí bylo poslední. Ale doma hrálo velmi dobře a skoro dvě třetiny to bylo o jediný gól. Stálo nás to hodně sil, přesto jsme o body přišli. To se ale nedá nic dělat. Jak říkal pan trenér Prospal. Buď budeme brečet, nebo půjdeme dál. Trošku na nás asi spadla nějaká deka a neměli jsme ani to štěstíčko. Ale jsme rádi, že se to se Vsetínem otočilo a budeme se snažit na tento duel navázat, abychom zase vyhrávali.

Administrativní ztráta bodů ale na váš výkon asi vliv měla. Minimálně na hned následující domácí zápas s Třebíčí, který jste prohráli po špatném výkonu 0:4.
Nevím. Těžko říct. Ten zápas nám nevyšel všem. Třebíč produkuje herní styl, který nikomu moc nevyhovuje. Bohužel to byl z naší strany zápas blbec. Prohráli jsme ho, ale jsme hlavně rádi, že už ho máme za sebou. Musíme jít dál a soustředit se na další utkání. Teď na to nejbližší s Benátkami, abychom vyhráli za tři body a posunuli se zase dál.

Prakticky ve všech zápasech soupeře přestřílíte a na vás v brance tolik kotoučů nejde. Je to pro gólmana těžká role?
Je to trošku jiné, než když přijede někdo sem k nám zachytat si a vylepšit si statistiky (úsměv). Střel na hostující brankáře je v našich domácích utkáních opravdu strašně moc. Já na druhé straně čekám a mám v první třetině třeba pět zákroků. Není to nic lehkého soustředit se a pořád držet pozornost. Takové zápasy ale jsou a budou. Když jedeme ven, tak bývají utkání přece jen vyrovnanější. Hlavně se silnými soupeři, jakými jsou Jihlava, Kladno nebo Vsetín. S těmi slabšími je to pro mě horší a musím se více koncentrovat.

Jste druhý v pořadí gólmanů celé soutěže. Sledujete individuální statistiky?
Díval jsem se naposledy, když jsem byl šestý. Říkal jsem si, že to musím vytáhnout trochu výš. Pokud jsem teď druhý, tak je to super. Za to ale vděčím hodně spoluhráčům, kteří hrají výborně. Je to i jejich zásluha.
Více než měsíc už je na hostování v extraligovém Třinci váš parťák Petr Kváča a vy chytáte každý zápas.

Vyhovuje vám to, nebo je to fyzicky i psychicky snad až příliš náročné?
Když tady byl Kvaky, tak jsme se střídali zhruba po dvou zápasech. On zde teď není, tak chytám více utkání. Ale nemám s tím problém a jsem pořád připravený. Nijak mi to nevadí. Naopak. Jsem rád, že mohu být v brance. Vážím si každé šance, kterou tady dostanu. Snažím se ji stoprocentně využít, abychom vyhrávali a splatil bych tak důvěru, kterou od trenérů dostávám.

Budete chytat všechno i nadále, nebo dostane někdy šanci také váš mladý kolega Dan Svoboda?
Je v plánu, že Dan nějaký zápas dostane. Ještě ale nevíme který. O tom rozhodnou trenéři.

Váš nejbližší soupeř Benátky je v tabulce až na třináctém místě, ale nějaké podcenění není na místě. Souhlasíte?
Benátky jsou dole, ale tím spíš nemají co ztratit. Přijede mladý tým, jenž teď přišel o nějaké hráče, kteří tam skončili. Ale doplní je někteří mladíci, kteří hrají extraligu v Liberci. Hrají podobným stylem jako my, i když nemají takovou zkušenost a kvalitu. Lehký zápas to určitě nebude. Uvidí se, koho jim uvolní Liberec. Jestli přijede zkušený gólman Schwarz, nebo budou chytat mladí kluci, kteří jsou také šikovní.