Domácí celek postrádal obránce Plášila, který se definitivně vrátil do druholigového Tábora. Motor tak točil pouze pět beků, mladík Hail zůstával v roli připraveného náhradníka. V útoku si odkroutil extraligovou premiéru šestnáctiletý dorostenec Drančák, pouze na střídačce zůstal v roli třináctého forvarda Karabáček. Hosté přijeli bez svého elitního obránce Kundrátka.

Jubilejní zápas nezačal pro domácí celek zrovna šťastně a už od šesté minuty prohrával. Ze skrumáže před Hrachovinovou brankou se kotouč dostal k nekrytému Horkému a ten potvrdil, že mu to tam letos padá. Střelou k tyči otevřel skóre – 0:1.

Tým trenéra Modrého se probouzel jen velice pomalu. První vážnější možnost si vytvořil po střele Vráblíka a dorážce Vopelky, který ale kotouč dobře netrefil.

Do obrovské příležitosti se poté dostal po šťastném odrazu kotouče od brusle rozhodčího brněnský Zbořil, sám před Hrachovinou však na českobudějovického gólmana nevyzrál. Podobně ale dopadl i na druhé straně Strnad, jemuž gól doslova ukradl bleskurychlou lapačkou Furch.

Rušnou úvodní třetinu uzavřela brněnská přesilovka, při které svůj tým skutečně výrazně podržel Hrachovina v brance.

Do druhé části dal trenér Modrý stejně jako v Třinci do jednoho útoku trojici veteránů Gulaš – Pech – Čachotský a záhy bylo vyrovnáno. Po Pechově přihrávce pálil z voleje kapitán Gulaš – 1:1.

Motor vyrovnávací gól nastartoval a soupeři pořádně zatápěl. Jenže ve střehu musel být pořád i Hrachovina. Kometa také občas zlobila. Třeba Flekova šance byla z kategorie vyložených, ale domácí gólman se zaskvěl.

Ve 36. min. se Budvar aréna dočkala a Jihočeši šli poprvé v utkání do vedení. Zblízka se dokázal prosadit a zkrotit neposedný puk šikula Hanzl – 2:1.

Hrachovina pak měl i kus štěstí, když Hollandův plachtící kotouč přistál na břevnu jeho branky.

Dramatický a kvalitní hokej pokračoval i v závěrečném dějství. Vopelkova bomba orazítkovala tyč Furchovy klece, ale činit se musel i jeho protějšek Hrachovina, který byl velkou oporou svého celku.

Deset minut před koncem vybuchla zaplněná hala potřetí. Gazda se bombou z první v přesilovce snad ani přesněji trefit nemohl a domácí vedli už 3:1.

V závěru ještě Hrachovina vychytal sólo Horkého a minutu před koncem zkusila Kometa power play, ale výborné bránící Motor už si cenné tři body pohlídal.

Branky a nahrávky: 24. Gulaš (Pech), 36. M. Hanzl (Strnad), 51. Gazda (M. Hanzl, Pech) – 6. Horký (Ďaloga, P. Holík). Vyloučení: 2:3, využití: 1:0. Rozhodčí: Hribik, Pilný – J. Ondráček, Špůr. Diváci: 5485.

Motor: Hrachovina – Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Hovorka, Gazda – Gulaš, M. Hanzl, Strnad – F. Přikryl, Toman, Čachotský – Valský, Pech, Dzierkals – Tomeček, Vopelka, Drančák. Trenéři Modrý, Čermák a Fousek.

Kometa: Furch – Ďaloga, Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland, Gulaši, Fr. Němec – Horký, P. Holík, Flek – Koblížek, A. Zbořil, Zaťovič – Kollár, Strömberg, Šalé – Kratochvíl, Süss, Dufek. Trenéři: Pešout, Horáček a Otoupalík.

Hlasy trenérů – Jaroslav Modrý (Motor): „Kometa má kvalitní tým, vytvořila si plno šancí, ale naši kluci bojovali a byli podpořeni výborným výkonem gólmana. V důležitých momentech zápasu jsme byli produktivnější než Kometa, a proto jsme vyhráli. Mužstvo zaslouží velké poděkování za nasazení a charakter, s jakým utkání zvládlo.“

Martin Pešout (Kometa): „V úvodu zápasu jsme přečkali tlak domácích, šli jsme do vedení a ve zbytku první třetiny jsme si vytvořili snad čtyři tutové šance, které jsme ale neproměnili. Ve druhé třetině jsme udělali dvě hloupé chyby, které soupeř potrestal a otočil skóre. Ve třetí části si Motor vítězství zkušeně pohlídal. My jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance, proto jsme prohráli.“