Především první třetina byla z vaší strany velice nepovedená. Čím si vysvětlujete tak špatný vstup do utkání?
Asi jsme si mysleli, že Litoměřice jsou soupeř, se kterým to půjde samo. Že si asi dají góly oni sami. Přistoupili jsme k utkání strašně laxně. Naše hra nebyla taková, jaká být měla. Poslední zápasy jsem kvůli zranění jenom sledoval z tribuny, ale nástupy jsme měli úplně jiné než dnes. To se podepsalo i na výsledku. Takhle zápasy nemůžeme začínat. Zvlášť doma. Ale i venku. Takhle nehraje mužstvo, které chce zvítězit.

Od druhé třetiny šel váš výkon přece jen nahoru. Proběhla v kabině nějaká bouřka, která vás trochu nastartovala?
Bouřka byla a došlo také k přeházení sestavy. Byl to určitý impulz, abychom začali hrát a plnit to, co máme. Zaplaťpánbůh nám tam spadl gól na 1:1 a byli jsme zase zpátky ve hře. Potom jsme měli zase spoustu tutových šancí, ale opět jsme je neproměňovali. Potom stojí spoustu sil takový duel otočit. Tři body jsme urvali, ale s hrou, jakou jsme předvedli, spokojeni být nemůžeme.

Hokej Motor-Litoměřice v Českých Budějovicích.
Hokejisté ČEZ Motoru potěšili hlavně vítězství, předvedenou hrou už tolik ne

Za autora branky na 1:1 byl původně označen Martin Heřman, jenž ale v tom momentu vůbec nebyl na ledě. Ten gól jste dával vy?
Ano. Byl to šťastný gól. Puk mě trefil do kalhot a pak ho tečoval ještě litoměřický obránce. Tak nějak všelijak to spadlo do branky. Ale je úplně jedno, jak se kotouč do sítě dostal. Hlavní bylo, že jsme se od vyrovnání mohli odrazit dál. Ale neproměňování šancí nás s lepšími soupeři může stát zápas. Musíme si lépe pohlídat začátky utkání a pak už si výsledek jenom podržet.

Velkou oporou Litoměřic byl postavou obrovský brankář Klouček, jenž se letos velice úspěšně ukázal i v extralize v Pardubicích. Bylo těžké mu dát gól?
Je to mladý gólman, kterému se v Pardubicích povedlo několik zápasů a díky tomu má velké sebevědomí. Je velký, ale hlavně rychlý a pružný, takže stačil spoustu šancí vykrýt. Na to se však nemůžeme vymlouvat. Góly musíme dávat každému gólmanovi. Nemůžeme koukat na to, kdo stojí v brance soupeře.

Na dva zápasy jste si odskočil do Jihlavy. Prospělo vám, že jste si zahrál extraligu?
Bylo to fajn. Jsem rád, že jsem mohl pomoci klukům v Jihlavě a zahrál jsem si nejvyšší soutěž. Dalo mi to zase něco navíc. Cítím se teď na ledě o něco lépe. Při bruslení i na kotouči. Jde ale hlavně o to, abych to přenesl i sem do Motoru a byl pro mužstvo platný. Musíme začít hrát zase tak, jako jsme hráli dřív.

SKLO. Prosklené východní průčelí  má mít nová hala v českobudějovické Stromovce.  Objekt nabídne dvě palubovky.
Volejbalisté Jihostroje zvažují cesty po kraji, přijdou o halu