Na startovní čáře bylo v září roku 2019 osm družstev. Sedmičku zástupců domácích luhů a hájů doplnil exotický účastník z Číny, jenž na základě dohody s Českým hokejem piloval dovednosti v rámci příprav na blížící se pekingskou zimní olympiádu. Asijský Drak byl však velmi krotký a do bodových dostihů se vůbec nemíchal. Mise China Golden Dragon ale nebyla nulová. Domů odlétali hokejisté z Číny s vysvědčením, na kterém svítila jednička – jeden bod.

Sice s velkým náskokem před hosty z Dálného východu, přesto bez jakékoliv šance na play-off, se soutěží prodíral Písek. Tým od Otavy bojoval s mladým kádrem, který navíc sužovala zranění. Svěřenci trenéra Karla Herra si sem tam dokázali vyšlápnout na favority, jenomže své světlé okamžiky neuměli opakovat v delších sériích. Na druhou stranu schytali Králové i několik potupných dvouciferných debaklů a po právu jim začátkem března skončí sezona. Závěr ale bude pro Písecké stylový. Čekají je ještě dva duely, dvě jihočeská derby – v sobotu doma s David Servisem a 26. února v Táboře.

Ilustrační foto.
Motor bodoval naplno. Tentokrát v Havířově

Ani Servismani nezáří. Na českobudějovický celek předkolo play-off spíše zbyde, než že by si ho zasloužil. Soubor trenérů Kupky a Fedura je přikován na šesté příčce a nikam se posouvat nebude. Poslední zápasy už rozhodnou pouze o jeho soupeři do vyřazovací části. Kandidátů je několik. Nejpravděpodobněji Klatovy, nebo Tábor, ale na třetí pozici ještě může skončit také Příbram.

Právě přetahovaná mezi Klatovy, Táborem a Příbramí bude důležitá pro rozřešení tajenky, který z adeptů nebude muset hrát předkolo a postoupí rovnou do semifinále. Bez boje jdou dále dva týmy. Pravděpodobně Kolín a aktuálně ještě Příbram. Teoretickou naději však živí i Klatovy a Kohouti od Jordánu, ti ale musejí spoléhat na kolaps soupeřů. Čtyři zápasy před koncem ztrácejí šest bodů, mají však oproti ostatním utkání k dobru. Táborské ještě čeká měření sil s Pískem a David Servisem, vzájemný duel s klatovským konkurentem a bitva s vedoucím Kolínem.

Jindřichohradečtí hokejisté titul v krajské lize neobhájí. Blížící se play off totiž bude bez nich.
Postoupí do play off Milevsko, nebo Hluboká?

Z pohledu jihočeského hokejového fanouška bude nejzajímavější sledovat, zda se Táboru podaří posunout z průběžného čtvrtého místa na třetí, nebo dokonce zaútočit na semifinálovou jistotu. Pokud by Kohouti skončili po základní části třetí, dočkali bychom se v předkole play-off dvojičky Tábor – David Servis České Budějovice.