Pizza: Motorest Dolina Vilémov

Pizza z Motorestu Dolina. Chutné tenké těsto, bohatá obloha z kvalitních surovin.Zdroj: Deník/Vladimír MayerS kapelou zkoušíme vždy v neděli po obědě ve Vilémově, což je vesnice na severu Čech ve Šluknovském výběžku. Jenže kolem 16. hodiny už máme hlad, tak jsme si jednou zkusili na doporučení místního zpěváka objednat pizzu z nedalekého Motorestu Dolina. 

Chutné tenké těsto, bohatá obloha z kvalitních surovin. To jsme v tak zapadlém koutě republiky nečekali. Osobně mám vyzkoušenou šunkovou nebo špenátovou. Na konci května musela restaurace zdražovat (zhruba o 10 korun na pizze) a nyní tam šunkovou pizzu koupíte za 165 korun.

Burger: Q Burger Bar Jablonec nad Nisou

Nevšední chutě burgerů můžete zkusit v Q Burger Baru v centru Jablonce nad Nisou..Zdroj: Deník/Vladimír MayerNevšední chutě burgerů můžete zkusit v Q Burger Baru v centru Jablonce nad Nisou. My jsem tam jednou zabloudili při cestě na dovolenou do Harrachova a nyní, když mám poblíž nějaké jednání, tak tam rád zavítám. 

Měli jsme tam burgery na asijský nebo mexický způsob a vždy perfektní. Skvělé maso a jejich slaninová majonéza je top. Jistota je za 199 korun cheese bacon burger (slaninová majonéza, nakládaná červená cibule, 170 g hovězí maso, double cheddar, double slanina). Doporučuji si dát menu, protože i jejich rozmarýnové nebo kouřové hranolky s paprikou jsou skvělé. Jen pozor na jejich otevírací dobu, už dvakrát jsem přijel a bylo zavřeno (dovolená atd.).

Kulajda: Tyršovka Ústí nad Labem

Kopr, houby a vajíčko – to je skvělá kombinace, kterou najdete v tradiční kulajdě.Zdroj: Deník/Vladimír MayerKopr, houby a vajíčko – to je skvělá kombinace, kterou najdete v tradiční kulajdě. Tu miluji, jenže jen tak si ji nedáte. Ale mám jednu jistotu – v centru Ústí nad Labem je restaurace Tyršovka. Kromě toho, že má příjemné prostředí, tak má ve stálé nabídce kulajdu se ztraceným vejcem. A je opravdu výtečná. Za 400 mililitrů této polévky dáte 79 korun.

Za Deník doporučuje šéfredaktor pro severní a východní Čechy Vladimír Mayer.

Vladimír Mayer, Ústecký deníkVladimír Mayer, Ústecký deníkZdroj: Deník