Vítkův hrádek slaví v sobotu 14. výročí otevření, akce vypukne v 11 hodin. Čeká vás celodenní program, country kapela Harley, šermíři, ve 14 hodin jízda krále na hrad, od 21 hodin vystoupení amatérského divadelního souboru z Hluboké nad Vltavou.

Besednickou poutí žijí až do neděle obyvatelé městyse. Tentokrát se odehrává na hřišti u základní školy a v jejím okolí. Důvodem je objížďka kvůli rekonstrukci Houdkova mostu.

Na programu jsou:

Sobota 6. července 2019

Pouťový turnaj v malé kopané

Pouťová diskotéka – hraje DJ JIMI (sál)

Neděle 7.7.

Besednická pouť

Poutní mše svatá v kostele sv. Prokopa od 11.00 hodin – celebrovat bude sekretář biskupa P. Mgr. David Mikluš.

Slavnostní závěrečný koncert je v sobotu na programu Festivalu komorní hudby v Českém Krumlově. Koncert je poděkováním za 30 let svobody. Začíná v 19.30 hodin v klášterním kostele Božího Těla a Panny Marie Bolestné. Účinkuje Ensemble Inégal. Program: Dvořák Vstupné: 400 Kč

Jarmark a řemesla můžete navštívit na Klášterním dvoře v Českém Krumlově od 10 do 18 hodin.

Letní kino Horní Planá v sobotu nabízí od 21.30 animovaný film Úžasňákovi 2. Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti. A objevuje se nový padouch… Vstupné: 100,- Kč

Letní koncert si můžete poslechnout v sobotu v 18 hodin v kostele sv. Bartoloměje ve Frymburku. Účinkuje frymburský pěvecký sbor Harmonie. V programu zazní lidové písně a skladby duchovní. Pod vedením sbormistra Vladimíra Rolčíka. Na klavír doprovází Naďa Rolčíková.

Podívat se můžete také na 24hodinový rybářský závod v Milné. Je to 15. ročník a závod začal pátek v 18 hodin. I pro diváky je zajištěno občerstvení. Přijďte podpořit závodníky a podívat se na jejich úlovky.