V rámci Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov 2017 se ve čtvrtek od 19.30 h představí v Maškarním sále jedna z očekávaných hvězd festivalu, lotyšský violoncellista Mischa Maisky. Po jeho boku ze zdravotních důvodů však nevystoupí avizovaná čínská klavíristka Shiran Wang, nýbrž korejský klavírní virtuos Chulhee Yoon. V programu zazní hudební díla Johanna Sebastiana Bacha a Johannese Brahmse.

Trubadúr je operní drama, které je nyní k vidění až do soboty od 21.30 hodin na otáčivém hledišti v Českém Krumlově. V režii Tomáše Studeného zazní v italském originálu v mezinárodním pěveckém obsazení.

Klášterní koncert si můžete vychutnat dnes /tedy ve čtvrtek) ve Vyšším Brodě. Od 18 hodin v gotickém sklepení kláštera vystoupí Lubomír Brabec, světoznámý kytarový virtuos.

Jeřáby táhnou na Jakobínku je prohlídkový program, který malým i velkým návštěvníkům nyní denně nabízí hrad Rožmberk. Zábavnou formou se dozvíte, jak se stavělo ve středověku v souvislosti s probíhající rekonstrukcí věže Jakobínka, jaké nástroje a pomůcky využívali středověcí stavebníci a jakými metodami pracovali. Mnohé z postupů si můžete sami vyzkoušet. Během programu vystoupáte také na Anglickou věž a pro zájemce je k vyzkoušení třeba také kroužková zbroj.

Zpívej je film, který ve čtvrtek v 16 hodin promítá kino Kaplice. Koalí král zábavního průmyslu (bývalý) marně přemýšlí, jak udržet svůj podnik na nohou, než ho napadne uspořádat pěveckou soutěž.
Valerian a město tisíce planet je sci-fi dnes ve 20 hodin v kině Kaplice. Valerián a Laureline jsou speciální vládní agenti, mají udržovat pořádek ve vesmíru.