Odemykání turistických stezek na Vyšebrodsku patří sobota. V 9.30 hodin je sraz na parkovišti na Náměstí ve Vyšším Brodě. První jarní výšlap tentokrát povede Černým lesem.

Velikonoční hudební setkání začne v sobotu v 18 hodin ve Výstavní galerii Jakub ve Velešíně. Zazní známé operní, operetní a muzikálové melodie. Účinkují Kateřina Falcníková, Josef Falta, Lukáš Randák, Mikoláš Troup.

Kaplické dny s řemesly a jarmarkem pořádá Městská knihovna ve Slovanském domě v Kaplici dnes do 15 hodin. Přijďte nakoupit drobnosti a jarně se naladit.

Beauty Day – akce věnovaná ženám vypukne v kinokavárně Kaplice v sobotu 17 hod. Můžete se těšit na vlasové a make-up poradenství; styl, vizáž a módu; módní přehlídku s možností zakoupení oblečení a další.

Jarní jarmark pořádá Černá v Pošumaví od 10 do 16 hodin u autobus. zastávky. Hraje kapela JZD. Vystoupí děti ze školy a kroužků, Dětského domova v H. Plané, Nové operetní studio Brno, taneční skupina Vrtule.

Rybářskou zábavu připravil Český rybářský svaz MO Křemže od 20 h ve Chmelné. Hrají Papouškovo sirotci.

Odemykání Vltavy začíná v 10.30 hodin ve Vyšším Brodě a od 9 hodin v Českém Krumlově.

Jaro je tu a s ním i zahájení koncertní série v oblíbené hospodě U Kuchařů v Krasetíně, kde dnes od 20 hodin vystoupí neméně oblíbená, populárně naučná hudební skupina String 5 z Budějovic. Těšit se můžete na kusy z osvědčeného fondu jazzové pokladnice: Chick Corea, Karel Růžička, Carlos Santana, Richard Galliano, John Coltrane a také na kompozice leadera skupiny Jiřího Klimeše.

Mezinárodní den památek a historických sídel můžete oslavit po oba víkendové dny v klášteře Zlatá Koruna. Správa pro vás připravila mimořádné procházky po exteriérech kláštera a obce. První část je v sobotu, druhá v neděli, vždy ve 13 hodin. Délka procházky je 60 minut, vstup je zdarma a rezervace není nutná. Průvodce Jan Bouček vám poví nejen o klášteře, ale hlavně o dalších stavbách v obci, kolem kterých projdete, např. o soše sv. Jana Nepomuckého u rybníčku a o hospodářském dvoře v jeho blízkosti, o faře, obecním úřadu, mlýnu, sýpce nebo o domcích „Na Fleperku“.

Mezinárodní den památek na krumlovském zámku:

Chodby Plášťového mostu:

Časy a jazykové mutace prohlídek:

Český Jazyk: 10:00, 12:00, 13:00, 15:00 a 16:00

Kapacita prohlídkové skupiny: max. 25 osob

K prohlídce je nutno vyzvednout si volnou vstupenku v zámecké pokladně (na II. zámeckém nádvoří) dne 13. 4. a 14. 4. 2019 od 8:45 do vyčerpání kapacity! Prohlídky nelze rezervovat!

Letohrádek Bellarie:

Provozní doba: sobota 13. 4. a neděle 14. 4. 2019, 10:00 - 16:00

"Paraplíčko" - expozice zahradního muzea, zásobní zahradnictví - vstup z Důlní ulice:

Provozní doba: sobota 13. 4. a neděle 14. 4. 2019, 10:00 - 16:00