Předchozí
1 z 10
Další

Carlos Ruiz Zafón: Město páry

Vyšlo 4. 1. 

Carlos Ruiz Zafón: Město páryCarlos Ruiz Zafón: Město páryZdroj: se svolením Kalibru

Kolekce povídek od autora bestsellerové série Stín větru se naposledy vrací do magického světa Barcelony a tajemného prostoru známého jako Pohřebiště zapomenutých knih.

Sbírka příběhů sestavená samotným Zafónem a vydaná krátce po jeho náhlé smrti přináší nové informace o známých postavách a objasňuje historii stavby bájné knihovny. Přitom si však zachovává neopakovatelnou atmosféru dobrodružného, napínavého i vášnivého příběhu, který se vryl do paměti i srdcí milionů čtenářů po celém světě.

Kerry Lonsdaleová: Poslední slova

Vyjde v lednu

Kerry Lonsdaleová: Poslední slovaKerry Lonsdaleová: Poslední slovaZdroj: se svolením Ikaru

Láska. Zrada. Rodinná tajemství. To jsou slova, která nejlépe vystihují novou knihu Kerry Lonsdaleové. A o co v ní půjde?

Mladší sestra Olivie Carsonové, šestnáctiletá Lily, je těhotná. Je nucena k tomu, aby si vybrala – potrat, nebo adopci. Dívka se ale rozhodne raději utéct z domova a nikdy se už nevrátit. Olivii však pravidelně jednou za rok posílá obrázek svého syna Joshe, a to až do jeho třinácti let.

Tehdy se zničehonic na prahu Oliviina domu objeví sám Josh. Je vyděšený a má u sebe notářsky ověřené prohlášení od Lily, které začíná slovy: „V případě, že se ztratím…“ Chlapec má problémy s mluvením, ale krásně maluje. Za jeho obrázky se skrývá děsivé svědectví. Proč se najednou objevil a co se stalo s jeho matkou?

Rebecca Zanetti: Uteč, dokud můžeš

Vyjde 26. 1.

Rebecca Zanetti: Uteč, dokud můžešRebecca Zanetti: Uteč, dokud můžešZdroj: se svolením Metafory

Zvláštní agentka FBI Laurel Snowová si předvánoční čas představovala docela jinak, ale když se v horách u jejího rodného města ve státě Washington najdou stopy řádění sériového vraha, rozhodne se vyrazit na místo činu a pustit se do pátrání. Svérázná mladá žena s výjimečnou pamětí, která z domova coby zázračné dítě odešla už v jedenácti letech na univerzitu, se díky znalostem psychologie pokouší vžít do myšlení násilníka, jenž se skrývá mezi spořádanými občany horského městečka.

Pátrání jí komplikuje nejen drsné zimní počasí, ale také stíny vlastní minulosti a nekontrolovatelná přitažlivost, kterou pociťuje k Hucku Riversovi, bývalému vojákovi a rangerovi, který se stal proti své vůli jejím parťákem ve vyšetřování.

První díl nové thrillerové série od bestsellerové autorky žebříčku New York Times.

Carmen Mola: Obřad

Vyjde 30. 1.

Carmen Mola: ObřadCarmen Mola: ObřadZdroj: se svolením XYZ

Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pachatel byl dopaden a dosud si odpykává trest, takže existují jen dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je uvězněn nevinný člověk.

Ve strachem svíraném městě čeká inspektorku Elenu Blancovou největší výzva její kariéry. Podaří se jí rozplést případ, jehož kořeny vedou do nejtemnějších koutů lidské mysli?

Eda Kriseová: Kočičí životy

Vyjde v březnu

Eda Kriseová: Kočičí životyEda Kriseová: Kočičí životyZdroj: se svolením vydavatelství Práh

Pradědeček Jan Sládek, druhý syn sedláka z Podřipska, chtěl původně přesídlit do Ameriky, ale neuměl plavat a oceánu se bál. Vydal se na východ po souši a na pozvání ruského cara Alexandra II. odstěhoval svou rodinu na Volyň. Tím založil tragický osud několika generací svých potomků. V Křemenci pak pekl chleba pod vládou jak Ukrajiny, tak Ruska, Polska a Německa. Na Volyni tehdy žili v míru Ukrajinci, Rusové, Rusíni a Židé mezi dvěma totalitními režimy, bolševismem a nacismem, a mezi dvěma světovými válkami…

Román o osudových láskách, odchodech i návratech Čechů, kteří na konci 19. století přišli na Volyň za lepším, vyjde znovu po 25 letech.

Miloš Knor: K(n)oření života

Vyjde 2. 3.

Miloš Knor: K(n)oření životaMiloš Knor: K(n)oření životaZdroj: se svolením Miloše Knora

Místo návštěv doktora – kopec smíchu od Knora! I když to tak někdy nevypadá, jakýkoli den v jakémkoli roce může být plný smíchu. Důkazem jsou i glosy populárního komika Miloše Knora, které vám budou zlepšovat náladu od jara do zimy. Dá se doma vypěstovat ananas, aniž byste si přivodili smrtelné zranění? Jak vypadá hybridní hospodská hádka? A proč je Ježíšek neviditelný? To a mnoho dalšího se dozvíte v rozpustilých úvahách, se kterými najdete chuť do života za každé situace.

Scarlett Wilková: Ty chladné oči

Vyjde 16. 3.

Scarlett Wilková: Ty chladné očiScarlett Wilková: Ty chladné očiZdroj: se svolením Motta

Historický román od autorky bestselleru Až uvidíš moře se odehrává během nacistické okupace Smolenska, kde se setkají okouzlující ruská dívka Neonila a český mladík Emil donucený bojovat za wehrmacht. Když se spolu po válce usadí v Československu, vznáší se nad nimi stigma kolaborace, a tak jim nezbývá než opatrný život ve strachu.

Utají svou minulost a dokážou se po tom, co zažili, dívat na svět i jinak než chladnýma očima? A může strach ospravedlnit krutost spáchanou na jiných?

Michaela Klevisová: Vraní oko

Vyjde 30. 3.

Michaela Klevisová: Vraní okoMichaela Klevisová: Vraní okoZdroj: se svolením Motta

Chatovou osadou v jihomoravském pohraničí otřese vražda. Mladou fotografku Evu zpráva o smrti jejího souseda šokuje. Při vyšetřování se ukáže, že Vilém nebyl tím, za koho se vydával. Údajně pozoroval ptáky v přírodní rezervaci, ale svědkové ho viděli dalekohledem sledovat Evu. Navíc měl u sebe její fotky. Kdo se ji teď snaží vyděsit? Spojitost s pražským případem přivádí na místo činu kriminalistu Josefa Bergmana. Po smrti dalšího člověka vyjdou najevo nové informace a nic už není takové, jak se zdálo…

Na osmý případ Josefa Bergmana se můžete těšit na konci března.

Volker Kutscher: Transatlantik

Vyjde 3. 5.

Volker Kutscher: TransatlantikVolker Kutscher: TransatlantikZdroj: se svolením Moby

Jaro 1937. Rodina Rathových je rozdělena. Charlotte Rathová, rozená Ritterová, chtěla být v zahraničí už dávno, ale okolnosti ji udržely v Berlíně. Její bývalý pěstoun Fritze byl umístěn na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny Wittenau, její nejlepší přítelkyně Greta beze stopy zmizela a je podezřelá z vraždy. Mezitím její muž Gereon Rath, který se skrývá a je úřady považován za mrtvého, zjistí, že v Německu je už příliš horká půda, a nasedne na vzducholoď, aby unikl do USA.

Zatímco se Charly snaží dostat Fritzeho z kliniky, vyřešit Gretino zmizení a vyřešit případ vraždy, na druhé straně Atlantiku se dějí věci, které by nikdy nepovažovala za možné…

Štěpán Javůrek: Sudetský dům II

Vyjde 3. 5.

Štěpán Javůrek: Sudetský dům IIŠtěpán Javůrek: Sudetský dům IIZdroj: se svolením Moby

V podhorské vesnici Skláře se po válce zabydlují české rodiny. Mezi nově příchozími je i rodina mladé dívky Jarmily Lukešové. Maminka jí zemřela za války, a tak se Jarmila musí postarat o dva malé bratry, ale také o otce, který rodinné úspory prohrává v kartách.

Jarmila se v novém domově zamiluje do Františka Smolíka, ten však její city neopětuje. Věří, že se z Německa vrátí jeho milovaná Paula. Stále více se také dostává do sporu s místními komunisty. Po událostech února 1948 je však jeho boj stále marnější. Komunisté předepisují Smolíkovým pro jejich hospodářství nesplnitelné dodávky, navíc se mluví o plánované kolektivizaci. Jarmila je v těch těžkých časech jediná, kdo při Františkovi pevně stojí. Ten tak poznává, jak statečná žena to je. Dokonce se zdá, že by společný život s ní mohl být útěchou před tím, co se chystá.

Ale žádné štěstí netrvá věčně, zvlášť když kolem krouží všemocná strana a její tajná policie…