Akce nabitá sportem a kulturou se koná už osmým rokem a těší se velké oblibě. Není divu, návštěvníci si totiž mohou vyzkoušet mnoho sportovních aktivit a to zcela zdarma. K dispozici je široká škála aktivit, kdy si lze vyzkoušet in-line bruslení, běžecké lekce, paddleboard či veslování. Lze si vyzkoušet ale i zcela netradiční sporty, jakými je např. S.U.P. jóga, kdy se relaxační, posilovací a protahovací cvičení provádí přímo na vodní hladině na paddleboardu. Sportovní aktivity jsou v podvečer doplněny o kulturní program, který je rovněž zdarma. V pátek 23. srpna v rámci ČEZ Energy Festu, který je součástí Lipno Sport Festu, zde vystoupili Děda Mládek Ilegal Band, Eddie Stoilow či Barbora Poláková.

Čekání na poslední interpretku Anetu Langerovou pak zkrátil ohňostroj, za který pořadatelé sklidili potlesk. Úderem 22. hodiny se na pódiu objevila Aneta Langerová, která po koncertě vyjádřila své nenaplněné obavy: „Jsem moc ráda, že v tento pozdní čas lidé na náš koncert sečkali a nešli domů, protože my takto pozdě běžně nevystupujeme.“ Pozdní čas ale neměl na počet diváků vliv a nebylo výjimkou pod pódiem spatřit i děti s rodiči. Hodinovému vystoupení naopak noční čas dodal na výjimečné atmosféře. Ta se stala nepopsatelnou, když se Lipnem nesl jednohlasný zpěv návštěvníků Anetiny poslední písně, Vody živé.

Bohatý kulturní program je po celou dobu konání akce zajištěn i pro děti. Téměř každý den byl tématicky laděn a tak se s Lišákem Foxem mohly děti účastnit dne pirátského, indiánského zvířátkového, lampiónového, ale i superhrdinského. Zábava byla nachystána pro děti i na večer, ať už v podobě divadelního představení, či oblíbené diskotéky s maskoty. V neděli 25. srpna, tedy devátý a zároveň poslední den sportovní akce se pod přehradou Vodní nádrže Lipna uskuteční hned několik závodů ve vodních sportech, ať už Mistrovství ČR, Český pohár či Evropský pohár.

Lada Sojková