Kromě mnoha českých folklorních souborů přijedou také zahraniční účastníci, a to ze Slovenska, Řecka, Ukrajiny, Rumunska, Itálie, Francie a Keni. Jim bude patřit čtvrteční zahajovací program Vítejte přátelé, který začíná od 18 hodin v Palackého sadech. „Kromě toho vystoupí ještě v hlavním festivalovém programu v sobotu od 17 hodin a rozloučí se na Městském ostrově v neděli odpoledne,“ uvedl ředitel festivalu Josef Handrejch.

Páteční program festivalu začne od 15.30 hodin v Palackého sadech. Zahájí ho Festival dětských folklorních souborů, na který dorazí děti z Kyjova, Kasejovic a také ze Slovenska. V 18.30 přijde na řadu host festivalu, a sice Vojenský umělecký soubor Ondráš Brno.

Do Písku zavítají také české a moravské soubory z Kyjova, Plzně, Prahy a Českých Budějovic. Jejich první představení začíná v sobotu dopoledne v ulicích města. Průvod všech účinkujících povede přes Kamenný most, Nerudovu ulici, Alšovo náměstí a bude zakončen na Velkém náměstí před radnicí, kde se bude v 11 hodin slavnostně podepisovat memorandum o porozumění mezi městy Písek a Bad Leonfelden (Rakousko).

Hlavní festivalový pořad Písek tančí a zpívá nad Otavou začne od 17 hodin v Palackého sadech. Připravené budou i ruční dílny pro děti a stánky s občerstvením.

V neděli pak bude v Palackého sadech od 14 hodin přehlídka českých souborů U nás v Písku. Od 16.30 je v plánu na Městském ostrově Loučení s festivalem, resp. loučení se zahraničními soubory.