Páteční nářez kapel a muziky, včetně pořádného deště, mají návštěvníci za sebou. Atmosféru festivalu však jen tak něco nepokazí, promočení návštěvníci zase uschli a hudební show jelo dál. Na festivalu si lidé však neužívají pouze muziky, je tu i doprovodný program a v rámci festivalového vstupného si zájemci mohou zajít také na hrad Rožmberk.

Toho se chystali využít třeba pětadvacetiletá Lucie Kružíková z Prahy a sedmadvacetiletý Vlastimil Novák. „Na hrad se vydáme, bydlíme totiž přímo pod ním v hotelu.“ A nadšeně dodávají: „Nejvíce se těšíme na kapelu Kryštof.“

Oproti nim se na tvrdší muziku v podobě Rybiček 48 a kapely Harlej těšila skupina mladých mužů, účastníků festivalového karnevalu. „Jsme tady již po čtvrté, bydlíme totiž nedaleko,“ prozradil za partu mladíků oděných za Jamajčany Jan Szojka z Benešova nad Černou.

Stejné interprety preferuje i skupina návštěvníků z Hranic u Nových Hradů. Za desetičlennou skupinu promluvila Kateřina Strejčková, která nadšeně prohlásila: „Jsme tu teprve druhým rokem, ale jsme ubytovaní v kempu a moc se nám tu líbí. Těším se na Kryštofy.“

Páteční program zahájil vítěz talentové soutěže Štěpán Soukup následován písničkářem Michalem Hrůzou, kapelami jako Sto zvířat, Arakain za doprovodu Lucie Bílé, či Rybičky 48. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na kapely No Name, Jelen, Wohnout a Kryštof.

Oproti předcházejícím ročníkům festival tento rok více klade důraz na životní prostředí, a proto je v areálu rozmítěno 20 barevně odlišených nádob na tříděný odpad. Novinkou je rovněž zavedení vratných kelímků na pivo.

Lada Sojková