V zámecké zahradě se bude toto představené hrát již třetí sezónu - a už nyní je beznadějně vyprodáno. Těsně před zkouškou jsme zastihli na točně spoluautora scénáře a režiséra představení Jiřího Zelenku.

„Žádné zásadní věci jsem ve scénáři neměnil, pokračujeme v duchu předchozích sezón. Na těchto zkouškách si to vše jen oprášíme,“ uvedl s tím, že střídání horroru s humorem se osvědčilo. „Původně jsem to chtěl udělat celé jako horror, ale došlo mi, že divák sedící v takto početném publiku, by se nebál,“ dodal režisér. Dychtivě očekávaný představitel Sherlocka Holmese Karel Roden dorazí až na úterní večerní zkoušku. Potkali jsme ale představitele Doktora Mortimera, Jiřího Untermülera.

„Já tu v podstatě trávím prázdniny, jelikož tu – tak jako několik mých dalších kolegů – hraji ve všech činoherních představeních,“ usmívá se herec, ale i výborný muzikant či režisér. „Hraní na otáčku je sport,“ dodává s odvoláním na desítky naběhaných kilometrů, které musí herec na otáčivém hledišti absolvovat.