Českobudějovická zpěvačka Adéla Jonášová proto napsala dopis Zdeňkovi Svěrákovi, který jí odpověděl po dvou měsících. S jeho svolením a svolením Davida Smoljaka mohla vzniknout písnička s názvem České Budějovice o typický jevech našeho města jako je Sokolák či známé postavy, například Láďa Kajbar. Adéla Jonášová, rodačka z Českých Budějovic, se totiž cítí jako patriotka.

V Českých Budějovicích snad není nikdo, kdo by neviděl videoklip k písničce. Natáčení se zúčastnila domácí sportovní mužstva jako Jihostroj, Motor a Dynamo. „Nebylo tak těžké získat je, jak jsem si přestavovala. Zavolala jsem jejich šéfům a písnička se jim líbila, chtěli do toho jít,“ říká zpěvačka.

Výsledek, který je v oběhu od 24. září, poslala také Zdeňkovi Svěrákovi, který se bohužel pro pracovní povinnosti na klipu podílet nemohl. „Napsal mi, že je moc rád, že jsem použila jako ústřední motiv v refrénu tu větu,“ prozrazuje Adéla Jonášová.

Kvůli natáčení musela Adéla Jonášová na Černou věž dvakrát, protože poprvé se záběry nepovedly. Tam zaujala turisty. „Když jsem natáčela se studenty, byla to legrace, ale když jsem byla na věži sama, koukali na mě jako na blázna,“ směje se zpěvačka.

Zdroj: Youtube