Mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura popsal: "Po příjezdu na místo zde už zasahovaly další složky Integrovaného záchranného systému, kdy zjistily, že v osobním vozidle tovární značky Volkswagen Golf Variant je pouze řidič (ročník 1968), který nejevil známky života. Za pomoci hasičů Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje byl následně muž vyproštěn."

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Kaplice a také jednotka hasičů z Vyššího Brodu. Člověk, který podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů nehodu nahlásil na tísňovou linku, sdělil, že vidí auto ve srázu, ale nemůže ověřit zdravotní stav posádky. "Lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval, že osoba nalezená v autě, je již bez života. Hasiči nejprve vyprostili zcela zničené auto ze stráně a dostali ho zpět na silnici, následně vyprostili zaklíněné tělo. Po ukončení šetření policistů asistovala kaplická jednotka při naložení auta na vůz odtahové služby," sdělila. 

Dopravní policisté na místě zajistili stopy a vozidlo k dalšímu ohledání. 

"Od začátku března letošního roku se jedná již o čtvrtou dopravní nehodu se smrtelným zraněním na místě. Řidiči, jezděte dle pravidel silničního provozu a nepřeceňujte své schopnosti!" připomněl Milan Bajcura.